ZAVEDI ME - RAZVEDI ME Čupao je kablove da ne mogu gledati TV, birao mi društvo... Foto: pexels/ilustracija

ZAVEDI ME - RAZVEDI ME Čupao je kablove da ne mogu gledati TV, birao mi društvo...

| 5.6.2023. u 16:04h | Objavljeno u Društvo

Prošle godine je na području Varaždinske županijie bilo 452 razvoda, čak 243 više nego 2021. kada ih je bilo 209

U vezi su bili godinu i pol. Činilo se gotovo savršeno, bajkovito, zaljubila se preko ušiju. Bio je sve što je zamišljala. Dobro su se slagali, nadopunjavali, prihvaćali. To je to, pomislila je. Odlučili su živjeti zajedno, a nakon godine dana suživota se i vjenčati. Prošla je još jedna godina, ostala je trudna. Tada su krenule komplikacije - psihičko i verbalno zlostavljanje te česte selidbe, prisjeća se naša sugovornica (podaci poznati redakciji). Nakon rođenja djeteta problemi su se počeli gomilati, odnos narušavao i propadao, a on je krenuo s, kako kaže, “ludim režimom”.

- Kad smo se konačno smjestili na jednoj adresi, počeo je sve više izbivati od doma. Znao bi dolaziti svaki drugi dan, kasno, ili pijan ili umoran od posla. Birao je s kime ću se družiti, branio mi aktivnosti, divljao ako bih uzela mobitel u ruke. Znao je iščupati kablove da ne mogu gledati TV kad je na poslu - govori i dodaje kako nije sudjelovao niti u odgoju djeteta niti bio zainteresiran za kućanstvo.

br.jpg

Promatrajući statističke podatke, čini se kako sve više parova ima bračnih problema koje ne mogu ili ne žele nadvladati. Naime, prošle godine je na području Varaždinske županije zabilježen rekordan broj razvoda u posljednjih deset godina – 452, što je, u odnosu na 2021. kada ih je bilo 209, čak 243 više. Prema istraživanjima, najčešći razlozi za krah braka su problemi u komunikaciji, nedostatak intimnosti, podrške i poštovanja, emocionalno udaljavanje, neusklađenost partnerskih očekivanja, zlostavljanje, nevjeru, financije, ovisnosti, a izvor sukoba često su i partnerovi roditelji.

Više o brakovima i razvodima te zašto se sve više parova odlučuje za građanski oblik braka pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...