Zašto su poker aparati i danas toliko popularni?

VVM | 7.6.2023. u 11:45h | Objavljeno u Društvo

Iako je prošlo doba kada su kafići bili opremljeni poker automatima, ovaj tip zabave uspješno se preselio na Internet i još uvijek ima pregršt poklonika.

Igre na sreću privlače stotine tisuća igrača u Hrvatskoj, željnih dobro se zabaviti, ali i zgrabiti impresivan dobitak. Tu važno mjesto imaju lutrijske igre, kao i sportsko klađenje, dok posljednjih godina ubrzano raste popularnost i online casinu.

Jackpot u milijunskoj vrijednosti i česti darovi igračima zaslužni su za rast interesa za ovim tipom zabave. Kvalitetan online casino obično ima više od tisuću različitih igara u ponudi, za koje korisniku treba više od godinu dana kako bi ih sve detaljno iskušao.

A među igrama prisutnima u internetskim kockarnicama važno mjesto zauzimaju poker aparati. Da, riječ je o onim istim igrama koje smo devedesetih mogli igrati kao automate u kafićima. Činilo se neko vrijeme da su izgubili svoje poklonike, no u posljednjem desetljeću uspješno su se prebacili na Internet i danas spadaju među vrlo cijenjene igre u online casinu, zbog nekoliko različitih razloga...

Jednostavna i zabavna pravila

Video poker igra je koju mogu igrati početnici u svijetu casina. Dovoljno je da poznajte osnovna pravila 5 Card Draw pokera, kako biste imali sve što vam je potrebno da složite dobitnu kombinaciju na svom ekranu.

Postoji pregršt različitih verzija poker aparata, no u svakoj na početku dobivate pet karata, nakon čega odlučujete koje ćete odbaciti i zamijeniti. Zatim na njihovo mjesto dolaze nove, a ako tada u rukama imate kombinaciju dva dečka ili jaču od toga, imate pravo isplatiti zaradu ili je poduplati.

Duplanje dobitka ono je najzabavnije u ovoj igri i glavni je razlog popularnosti video pokera. Naime, jednom kad složite dobitnu kombinaciju imate pravo kladiti se hoće li se pojaviti crvena ili crna karta. Ako pogodite, udvostručit ćete dobitak. Ako promašite, ostajete bez vašeg dobitka.

Dobitak možete duplati do pet puta, klađenjem na crveno ili crno, a u nekim verzijama čak možete pogađati i koje će boje biti karta – karo, tref, pik ili srce. To vam daje priliku da učetverostručite dobitak, no i izgledi da ćete pogoditi su manji.

Tako poker aparati u sebi imaju elemente slotova, jer vrtite kartaške simbole na ekranu, ali i elemente ruleta, s pogađanjem crveno ili crno. Tu su naravno i elementi klasičnog pokera, što je učinilo ovu igru posebnom u odnosu na druge u online casinu.

Vrlo visok povrat igraču

Svoju popularnost video poker može zahvaliti i pravilima koja osiguravaju igračima odlične izglede da ostvare dobitak. Naime, RTP iliti povrat igraču na nekim verzijama prelazi 99%, što spada među najveće u internetskim kockarnicama.

To znači da kuća nema veliku prednost pred vama dok pokrećete poker automat pa uz malo sreće možete doći do zasluženog dobitka. Međutim, važno je reći da u video pokeru RTP ovisi o visini isplata za pojedine kombinacije, što se razlikuje od verzije do verzije. Zato ga svakako provjerite, čitajući specifikacije igara pa i upitom korisničkoj službi, kako biste na kraju zaigrali onu varijantu koja je najisplativija.

Neke od najboljih verzija ove igre su Joker Poker i Deuces Wild (poput poznatog filma), jer u njima postoji Wild iliti džoker karta koja mijenja sve ostale. Jacks or Better je klasična verzija s dva dečka kao najnižom dobitnom kombinacijom, na kojoj su bazirane mnoge druge.

4 of The Kind Poker ima odlične isplate za kombinacije četiri iste karte, a Aces and Faces posebno vrednuje karte sa slikom, od asa do dečka. Vrijedi još spomenuti Jackpot Poker, u kojem igrači ganjaju Royal Flush, skalu od asa do desetke u boji uz koju je dostupna jackpot nagrada.

U svakom slučaju, poker aparati uspješno su se prilagodili modernom dobu i još uvijek spadaju među omiljene igre na sreću. Zato očekujemo da će još dugo biti dio online casina, sve dok netko ne smisli još primamljiviju kombinaciju pokera i slota.

Video sadržaj