Zašto "Jucifera" našeg Varaždinca obožavaju rock glazbenici? Foto: Ilustracija

Zašto "Jucifera" našeg Varaždinca obožavaju rock glazbenici?

VV | 5.9.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždinac Jura Geci, gitarist Soul Fingersa, svirajući na jugu SAD-a, oduševio se ljutim umacima. Svoju ljubav prema ljutom s vremenom je pretvorio u dobru poslovnu priliku. Otvorio je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i započeo proizvodnju svog - “Jucifera”.
- Još kao klinac naprosto sam obožavao ljutu hranu, no ponuda je kod nas bila slaba i svodila se tek na ljute feferone i kasnije tabasco. Kada sam 2009. godine prvi puta otišao u SAD, u Kaliforniji sam naprosto poludio za njihovim ljutim umacima koji su se nudili na svakom koraku. Sve što sam zaradio svirajući, potrošio sam na umake, pa sam u Varaždin donio punu torbu najrazličitijih bočica s ljutim umacima - otkrio je gitarist Soul Fingersa.

Dodao je kako prije 2009. godine nisu baš bili dostupni ni recepti niti tutorijali kako napraviti takve umake kod kuće.

- Onda se pojavio You Tube, na kojem je bilo sve više videa iz kojih sam učio o potrebnim sastojcima, receptima, kombinacijama miješanja i kuhanju. Odvažio sam se i doma skuhao svoj prvi umak. U to je vrijeme to bila igra i razonoda, to me kuhanje opuštalo. Ponekad je rezultat bio katastrofalan, no katkada bi mi uspjelo spraviti prilično dobar umak, koji sam dijelio prijateljima. Budući da su me k’o klinca zvali - Juc, svoj sam umak nazvao “Jucifer”, jer to ime asocira na nešto vraški ljuto. Frendovima se moj “Jucifer” jako dopao, kao i dečkima s kojima sam svirao. Rokeri i muzičari vole ljuto i žestoko. No, kada sam ponovo otišao u Ameriku, ovoga puta u Texsas i Tennessee, manijakalno
sam počeo zapisivati recepte, zanimao sam se kako spravljaju barbecue i hot sauce - otkrio je Jura..

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u