Zaposleni travanj članova Dramske družine Ozana iz Visokog Foto: Tibor Martan

Zaposleni travanj članova Dramske družine Ozana iz Visokog

Varaždinske vijesti | 26.4.2018. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Dramska družina Ozana, koja djeluje unutar Kulturno-umjetničkog društva "Braća Radić" Visoko i koju polaze osnovnoškolci i srednjoškolci s područja općine Visoko, nastupila je tijekom travnja na tri značajne manifestacije posvećene duhovnom, dramskom i folklornom stvaralaštvu mladih.

Na 7. Susretu dječjeg duhovnog stvaralaštva "Stjepan Kranjčić", u organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana dr. Stjepan Kranjčić, Družina je izvela igrokaz "Majka propovjednika" posvećen blaženoj Ivani od Azza, majci sv. Dominika, utemeljitelja Reda propovjednika. Igrokaz je napisala polaznica Družine i učenica osmog razreda Osnovne škole Visoko Anita Platnjak.

Predstave „Zrcalo“ i „Čkomi, Pepa!“ Družina je izvela na Sudetinom kazališnom vikendu u Virju. Sudetin kazališni vikend okuplja dječje dramske družine s ciljem razmjene iskustva sudionika u području dramskog stvaralaštva i odgoja. Za sudionike je bila organizirana i zanimljiva dramska radionica pod vodstvom akademske glumice i lutkarice Marine Bažulić.

- Već tradicionalno Dramska družina Ozana nastupila je i na folklornoj manifestaciji Turopoljsko Jurjevo u Odri kod Zagreba gdje je predstavila jurjevske običaje i čestitarske napjeve šireg novomarofskog kraja – istaknuo je Tibor Martan, voditelj Dramske družine Ozana.

dramska_druzina_ozana_2.JPG

dramska_druzina_ozana_3.JPG