Započinje 17. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina Foto: ZŠUGV / VV arhiva

Započinje 17. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 9.5.2018. u 20:39h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Od 10. do 17. svibnja održavat će se 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera.

Na sastanku predstavnika organizatora te dječjih vrtića dogovoreni su svi detalji manifestacije. Nakon susreta na kojem su bile odgojiteljica iz dječjih vrtića, stručna suradnica ZSUGV-a Anica Sitar Dvorski, Marijan Dugandžić iz TK „Varteks“, Velimir Mudri iz Gradskih bazena „Varaždin“, Tomislav Jelenski iz Škole nogometa „Lumen“ te Davor Bezak iz Policijske uprave varaždinske, poznato je da će na Olimpijadi sudjelovati 570 djevojčica i dječaka iz 17 dječjih vrtića (Bajka, Čira-Čara, Društvo naša djeca, Palčić, Panda, Pinokio, Sveta Uršula, Vlakić, Zečić i Zeko te DV „Varaždin“ – Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva i Trakošćanska).

17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina počet će u četvrtak, 10. svibnja, teniskim višebojem na terenima TK „Varteks“. U petak će mališani sudjelovati u likovnoj radionici s temom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Održat će se na Kapucinskom trgu, ili u slučaju lošijeg vremena u Balonu sportske dvorane u Graberju.

Olimpijada se nastavlja idući tjedan, u ponedjeljak, ponovo na Kapucinskom trgu, ili u Balonu, gdje će se djeca okušati u spretnosti vožnje biciklom. Utorak je rezerviran za natjecanje u plivanju na Gradskim bazenima, u dvije kategorije – plivača i hodača. Svi ovi programi počinju u 9 sati.

Završnica Olimpijskog festivala bit će u četvrtak, 17. svibnja, od 16 sati na Sportskom centru „Sloboda“. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4x25 m). Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pokretač je manifestacije Olimpijski festival dječjih vrtića, koju je prihvatio Hrvatski olimpijski odbor te se danas organizira diljem Hrvatske.

PROGRAM:

10.5.2018. četvrtak u 9.00 sati – TENISKI VIŠEBOJ- Teniski tereni TK Varteks

11.5.2018. petak u 9.00 sati – LIKOVNA RADIONICA - Kapucinski trg (u slučaju kiše Balon u Graberju), tema: nogomet (Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji)

14.5.2018. ponedjeljak u 9.00 sati – SPRETNOST VOŽNJE BICIKLOM - Kapucinski trg (u slučaju kiše Balon u Graberju)

15.5.2018. utorak u 9.00 sati – NATJECANJE U PLIVANJU - Gradski bazeni Varaždin

17.5.2018. četvrtak u 16.00 sati – ATLETIKA + NOGOMET (rezervni termin 21.5.2018.) - Sportski centar Sloboda

olimpijski_festival_djecjih_vrtica_varazdin_1.JPG

olimpijski_festival_djecjih_vrtica_varazdin_2.JPG