Zamjenik gradonačelnika sudjelovao na panel raspravi u sklopu Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever Foto: Grad Varaždin

Zamjenik gradonačelnika sudjelovao na panel raspravi u sklopu Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever

Varaždinske vijesti | 17.5.2022. u 16:41h | Objavljeno u Društvo

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković u utorak je u sklopu Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever sudjelovao na panel raspravi "Logistika u zdravstvu te zdravlje kao dio pametnih gradova".

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_1.JPG

O tome razvija li se Varaždin u smjeru pametnog grada, na koji način se Grad Varaždin brine o kvaliteti života svojih građana i kako sve to utječe na zdravlje stanovnika, razgovarao je s ostalim sudionicima panela, ravnateljem Opće bolnice Varaždin Damirom Poljakom, gradonačelnikom Grada Jastrebarsko Zvonimirom Novoselom i fizioterapeutkinjom u njemačkom REHA- ZENTRUM HESS Dajanom Patafta. Sve prisutne pozdravio je prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove Sveučilišta Sjever.

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_2.JPG

Marković je naglasio kako Grad nema direktnu nadležnost nad sustavom zdravstva, ali može učiniti puno na polju preventive i poboljšanja kvalitete zdravlja i života kroz mnogobrojne projekte koji doprinose zdravlju naših sugrađana.

- U tu svrhu nova Gradska uprava pokrenula je projekte zdrave prehrane u vrtićima i školama, zapošljavanja psihologa u osnovnim školama za poboljšanje mentalnog zdravlja djece, postavljanja mjernih stanica za praćenje kvalitete zraka i mjerenja buke, a već od ranije se našim sugrađanima subvencionira popravak i kupnja bicikala i uvela mogućnost korištenja e-romobila što su samo neki do mnogobrojnih projekata koji se trenutno provode - napomenuo je Marković.

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_3.JPG

Istaknuo je i kontinuiranu pomoć Općoj bolnici Varaždin koju Grad Varaždin pruža osiguravanjem stanova za liječnike, a najavio je i dodatne mjere poticanja stanogradnje uz mogućnost jeftinijeg najma kojima bi se mladi zdravstveni djelatnici dodatno motivirali da nakon školovanja ostanu raditi i živjeti u Varaždinu.

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_4.JPG

Tjedan karijera, jedno od najvećih regionalnih događaja spajanja akademske i poslovne zajednice, u organizaciji Sveučilišta Sjever, održava se u varaždinskom i koprivničkom Sveučilišnom centru od 16. do 20. svibnja.

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_5.JPG

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_6.JPG

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_7.JPG

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_8.JPG

tjedan_karijera_sveuciliste_sjever_17052022_9.JPG