Zamjenica župana Silvija Zagorec otvorila Županijsku smotru Lidrano 2022., domaćin osnovnoškolcima je OŠ Petrijanec

Varaždinske vijesti | 15.3.2022. u 15:23h | Objavljeno u Društvo

Zamjenica župana Silvija Zagorec otvorila Županijsku smotru Lidrano 2022. , ovogodišnji domaćin osnovnoškolcima je Osnovna škola Petrijanec

 

U prostorima Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu  održana je Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDRaNo kojoj je domaćin za osnovne škole OŠ Vidovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola  Varaždin. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice  Osnovne škole Petrijanec  Valerije Paljak koja je istaknula kako danas u vrijeme kada do izražaja dolaze mnogobrojne nove tehnologije, a uz to se svijet  tehnološki razvija izuzetnom brzinom, ova smotra okuplja učenike koji promiču i njeguju književno stvaralaštvo i hrvatski jezik.

Smotru je otvorila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je rekla kako Lidrano ima izuzetnu vrijednost, a to je njegovanje hrvatskog jezika i promicanje literarnog, dramsko-scenskoga i novinarskoga izraza.

-Nakon prethodno održanih gradskih i međuopćinskih smotri, stručna povjerenstva odabrala su najbolje u pojedinim kategorijama koji su se plasirali na današnju smotru. Tako imamo prilike vidjeti dramsko-scenske nastupe učenika  koji već sada pokazuju svoje talente te ih pod vodstvom svojih mentora dodatno razvijaju.

Upravo mentori imaju veliku ulogu jer potiču u učenike u njihovom stvaralaštvu, svakodnevno prepoznaju njihovu nadarenost te vode sustavnu brigu da  njihov rad, trud i nadarenost promoviraju na najbolji način, a to su svakako smotre i natjecanja – rekla je zamjenica župana te dodala kako Varaždinska županija ima iznimno kvalitetne odgojno-obrazovne ustanove, o čemu najbolje govore uspjesi učenika i mentora pa je smotra LiDraNo odlična prilika kroz koju učenici mogu pokazati svoju kreativnost i stvaralaštvo, dok je poseban fokus stavljen na njegovanje i promociju hrvatskog jezika.

Otvorenju smotre je uz veliki broj ravnatelja, učitelja te učenika prisustvovala i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Sanja Herceg.

Napomenimo, kako Na Županijskoj smotri LiDRaNO učenika osnovnih škola sudjeluje:

  1. u kategoriji literarnih radova –   36 radova
  2. samostalni novinarski radovi – 28 radova
  3. školskih listova – 4 (oni su došli direktno na županijsku smotru)
  4. u kategoriji radijski izraz – 9 radijskih emisija

 

Galerija slika