ZAKLADA SOLIDARNOSTI Mejaši, Dolores, Pejaković i Čarli na humanitarnom koncertu "Ostanite u Varaždinu"

VV | 23.3.2023. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

"Ostanite u Varaždinu“ naziv je dobrotvornog koncerta u organizaciji Zaklade solidarnosti Grada Varaždina, a koji će se održati u četvrtak, 30. ožujka, u 19 sati u varaždinskom kazalištu. Na konferenciji za novinare koncert su danas najavile Dubravka Biberdžić, vršiteljica dužnosti upraviteljice Zaklade solidarnosti, Irina Helga Breskvar, zamjenica predsjednice Upravnog vijeća Zaklade te Danijela Vusić, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Zaklada solidarnosti odlukom Gradskog vijeća osnovana je 2001. godine s ciljem da pomaže u liječenju bolesnih osoba, ljudima u teškoj socijalnoj situaciji, učenicima i studentima s područja grada kojima je pomoć potrebna, navela je Dubravka Biberdžić te dodala da se Zaklada financira sredstvima Grada Varaždina ali i od strane fizičkih i pravnih osoba.

Irina Helga Breskvar najavila je izvođače koncerta na kojem će nastupiti poznati  Mejaši, Dolores, Zlatko Pejaković, Čarli, VTO, Dario Mijatović&Čarobnjaci, Frane Pehar&Tarapana Bend i Davor Borno. Posebno je naglasila da će Mejaši po prvi puta izvesti novu pjesmu „Tko to tamo pjeva“. Istaknula je da je prihod koncerta namijenjen stipendiranju učenika i studenata s područja Grada Varaždina slabijeg imovinskog statusa.

Pročelnica Danijela Vusić pozvala je građane da dođu na koncert i kupnjom karata osiguraju stipendije učenicima i studentima kojima je to po socijalnom statusu potrebno.