Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina dobitnik povelje za 2015. godinu Foto: ZTK Grada Varaždina

Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina dobitnik povelje za 2015. godinu

Varaždinske vijesti | 28.4.2016. u 08:11h | Objavljeno u Društvo

Upravni odbor Hrvatske zajednice tehničke kulture, na sjednici održanoj 13. travnja u Zagrebu donio je Odluku o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2015. godinu.

Dodijeljena je jedna nagradu za životno djelo, sedam godišnjih nagrada, jedna povelja i tri počasna zvanja. Dobitnik povelje je Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina.

Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina povelju je dobila za dugogodišnji izniman doprinos razvoju i unapređivanju tehničke kulture i obrazovanja građana, posebice djece i mladeži na području grada Varaždina, ali i šire. Povelja je dodijeljena i za kontinuirano širenje tehničke kulture i cjeloživotno obrazovanje, kao i svesrdnu pomoć udrugama tehničke kulture koje su u sastavu Zajednice.

U obrazloženju odluke o povelji posebno je istaknuta uloga Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina u popularizaciji tehnike i ostvarivanju potreba za unapređivanjem kvalitete života i za poseban pedagoški rad u odgoju i obrazovanju za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina, inventivni rad i širenje znanstvenih i tehničkih dostignuća koji je ostavio pozitivan trag na mlade naraštaje i mnogobrojno članstvo Zajednice.

Naime, Zajednica je u 2015. godini objedinjavala rad svojih članica, održavala zajedničke prostorije, vodila brigu o redovitom izvještavanju javnosti o svojim akcijama i akcijama pojedinih udruga tehničke kulture. S još desetak udruga organizirala je Dan tehničke kulture u Varaždinu, u kojem je sudjelovalo 600-tinjak osoba. Realizirala je i projekt Dani tehnike u Varaždinu (modelarstvo i maketarstvo, elektronika, konstruktorstvo,  robotika i digitalna fotografija) uz financijsku podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture i Grada Varaždina te uz sudjelovanje preko 150 polaznika, učenika gradskih osnovnih škola. Bila je i suorganizator radionica za učenike gradskih osnovnih škola iz maketarstva, raketne tehnike, elektronike, digitalne fotografije i strojarskih konstrukcija na temu obnovljivih izvora energije koje su se provodile tijekom čitave prošle godine.

Krajem 2015. godine svečanom sjednicom Skupštine ZTK, izložbom promotivnih plakata udruga i Zajednice tehničke kulture, te podjelom zasluženih priznanja pojedincima, obilježeno je 20 godina uspješnog djelovanja u samostalnoj Republici Hrvatskoj. Priznanja je dobilo tridesetak pojedinaca.

 

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci