Zaigrani Bač - vjerni čuvar i prijatelj varaždinskog Reciklažnog dvorišta

MGA/Varaždinske vijesti | 31.7.2019. u 20:20h | Objavljeno u Društvo

Poznato je da djelatnici varaždinskog komunalnog poduzeća Čistoća u svojim uredima, na Dravi, brinu o dvadesetak mačaka, ali svog vjernog prijatelja imaju i djelatnici Reciklažnog dvorišta na Motičnjaku. Tri mjeseca nakon otvaranja Reciklažnog, u srpnju 2017. godine, u njemu se pojavio pas, kojega danas svi zovu Bač.

- Jednostavno je ušetao, legao na pod i više se nije dao van - priča nam poslovođa Reciklažnog dvorišta Renato Koprek koji se vrlo brzo sprijateljio s psom, kojeg je vjerojatno netko napustio.

Uz dozvolu direktora Čistoće, Koprek je prvo pozvao veterinare koji su držali psa u karanteni deset dana i cijepili ga, a zatim je došao "na posao" u Reciklažno. Preko dana Bač je uglavnom u svome boksu ili u kućici, a kada svi odu, čuva cijelo Reciklažno dvorište. Prema procjeni veterinara, bio je star oko godinu dana, kad se pojavio na Motičnjaku, i nije bio čipiran.

_ESC1102.jpg

- Nismo imali provale niti krađe, ali u kolovozu, odmah nakon što smo otvoreni, slučajno sam pregledavao ogradu, koja gleda prema poljima, i vidio sam da se lagano njiše jer su šarafi bili odvijeni. Ograda se držala samo na jednom šarafu, tako da sam ponovno sve učvrstio, ali od listopada 2017. godine imamo Bača, koji sada sve čuva - kaže Koprek, koji je trenutačno na godišnjem odmoru, ali svakodnevno dolazi na Reciklažno kako bi Bača nahranio i prošetao uz Dravu.

- Čim ugleda povodac, odmah skače, a i meni dobro dođe da se malo razgibam - kaže poslovođa Reciklažnog, koji kod kuće također ima psa, ali puno manjeg rasta.

A kako korisnici gledaju na velikog psa u Reciklažnom?

- Imamo jednu gospođu koja mu uvijek donese konzervu ili neku poslasticu i one koji se uvijek pozdrave ili poigraju s Bačem, ali neki ga se i boje, no ne moraju svi voljeti životinje - kaže Koprek.

_ESC1065.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci