Zahvalnice Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi na Kongresu nutricionista

Varaždinske vijesti | 1.12.2016. u 19:51h | Objavljeno u Društvo

Već četvrtu godinu zaredom organizira se Međunarodni kongres nutricionista, čija je posebnost u tome što ne okuplja samo nutricioniste već i stručnjake različitih grana znanosti od medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije pa sve do psihologije.

Na kongresu se okupljaju stručnjaci iz Hrvatske i mnogih drugih zemalja Europe. Iz godine u godinu organizacija je sve bolja, a sve zahvaljujući organizatorima – Udruzi Nutricionizam balans, Hrvatskom akademskom centru primijenjenog nutricionizma te Hrvatskom zboru nutricionista. Teme koje su obrađene na ovogodišnjem kongresu u Zadru vezane su uz funkcionalnu hranu i imunitet, digitalnu tehnologiju u nutricionizmu, prehrani sportaša te farmakološkoj potpori kliničkoj prehrani.

Kao i prethodnih godina, na kongresu je sudjelovalo troje profesora varaždinske Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, koji stečena znanja i nova iskustva primjenjuju u edukaciji učenika i šire populacije te u budućim projektima - Karmen Kokot, dipl.inž.preh.teh., nutricionist, Anita Car, dipl.inž.preh.teh., nutricionist, i Davor Hostić, dipl.inž.preh.tehn., nutricionist. Organizatori su na kongresu uručili zahvalnicu Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi te ovim profesorima za doprinos promicanju nutricionizma u Hrvatskoj.

Karmen Kokot je savjetodavni član za prehranu u Društvu za zaštitu od dijabetesa Varaždin, a Anita Car i Davor Hostić osnivači su i koordinatori pilot-projekta provedenog na V. osnovnoj školi Varaždin pod nazivom "Primjena načela pravilne prehrane u formiranju prehrambenih navika školske djece", čiji je cilj bio promijeniti i unaprijediti prehrambene navike djece, a također sudjeluju u različitim projektima vezanim uz područje nutricionizma.