Za smještaj u varaždinski Studentski dom stiglo skoro dvostruko više prijava nego što ima mjesta Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Za smještaj u varaždinski Studentski dom stiglo skoro dvostruko više prijava nego što ima mjesta

IHR/Varaždinske vijesti | 13.8.2021. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Iako je nova akademska godina još daleko, mnogi studenti već sada rješavaju pitanje smještaja. Jedan od najpovoljnijih je svakako smještaj u studentskom domu, a ovih su dana objavljeni i privremeni rezultati natječaja za smještaj studenata u Studentski dom Varaždin.

- Natječaj je završio 29. srpnja, privremeni rezultati objavljeni su 11. kolovoza, a do 20. kolovoza primaju se prigovori, nakon čega će biti objavljeni i konačni rezultati natječaja - doznali smo od Nenada Milijaša, ravnatelja Studentskog centra Varaždin.

I ove je godine bila navala studenata za smještaj u jednu od jednokrevetnih, dvokrevetnih ili trokrevetnih soba koje se nalaze u starom i novom domu. Na natječaj je stiglo gotovo dvostruko više prijava od slobodnih mjesta, što ne iznenađuje s obzirom da se radi o jednom od najmodernijih studentskih domova u regiji.

- Ove godine zaprimljeno je ukupno 1.378 prijava na natječaj, od toga 1.320 prijava odnosi se na smještaj u domove koji mogu primiti ukupno 811 studenata - kaže Milijaš.

Ove je godine pravo na subvencije za studente smještene kod privatnih stanodavaca u Čakovcu ostvarilo 27 studenata, 17 u Koprivnici, devet u Bjelovaru, a u Križevcima jedan student. Nakon objave konačnih rezultata studenti će moći rezervirati sobe putem web aplikacije poštujući rang listu po broju bodova.

- Ovisno o ostvarenim bodovima i raspoloživom broju pojedinih vrsta soba studentima se dodijeljuje rang sobe koju mogu birati i rezervirati. Studenti s najviše bodova dobivaju rang 1 (jednokrevetna soba), a s najmanje bodova rang 4 (trokrevetna soba) - kaže Milijaš i ističe kako se cijene nisu mijenjale u odnosu na prošlu godinu. Tako je cijena za trokrevetnu sobu 495 kuna, za dvokrevetnu 545 kuna, za dvokrevetnu sobu u starom domu 600 kuna, a u novom domu 650 kuna, dok je cijena jednokrevetne sobe 715 kuna u starom domu, odnosno 815 kuna u novom domu.