Za smještaj u varaždinski Studentski dom stiglo skoro dvostruko više prijava nego što ima mjesta Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Za smještaj u varaždinski Studentski dom stiglo skoro dvostruko više prijava nego što ima mjesta

IHR/Varaždinske vijesti | 13.8.2021. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Iako je nova akademska godina još daleko, mnogi studenti već sada rješavaju pitanje smještaja. Jedan od najpovoljnijih je svakako smještaj u studentskom domu, a ovih su dana objavljeni i privremeni rezultati natječaja za smještaj studenata u Studentski dom Varaždin.

- Natječaj je završio 29. srpnja, privremeni rezultati objavljeni su 11. kolovoza, a do 20. kolovoza primaju se prigovori, nakon čega će biti objavljeni i konačni rezultati natječaja - doznali smo od Nenada Milijaša, ravnatelja Studentskog centra Varaždin.

I ove je godine bila navala studenata za smještaj u jednu od jednokrevetnih, dvokrevetnih ili trokrevetnih soba koje se nalaze u starom i novom domu. Na natječaj je stiglo gotovo dvostruko više prijava od slobodnih mjesta, što ne iznenađuje s obzirom da se radi o jednom od najmodernijih studentskih domova u regiji.

- Ove godine zaprimljeno je ukupno 1.378 prijava na natječaj, od toga 1.320 prijava odnosi se na smještaj u domove koji mogu primiti ukupno 811 studenata - kaže Milijaš.

Ove je godine pravo na subvencije za studente smještene kod privatnih stanodavaca u Čakovcu ostvarilo 27 studenata, 17 u Koprivnici, devet u Bjelovaru, a u Križevcima jedan student. Nakon objave konačnih rezultata studenti će moći rezervirati sobe putem web aplikacije poštujući rang listu po broju bodova.

- Ovisno o ostvarenim bodovima i raspoloživom broju pojedinih vrsta soba studentima se dodijeljuje rang sobe koju mogu birati i rezervirati. Studenti s najviše bodova dobivaju rang 1 (jednokrevetna soba), a s najmanje bodova rang 4 (trokrevetna soba) - kaže Milijaš i ističe kako se cijene nisu mijenjale u odnosu na prošlu godinu. Tako je cijena za trokrevetnu sobu 495 kuna, za dvokrevetnu 545 kuna, za dvokrevetnu sobu u starom domu 600 kuna, a u novom domu 650 kuna, dok je cijena jednokrevetne sobe 715 kuna u starom domu, odnosno 815 kuna u novom domu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci