Za odlazak na Gradske bazene Varaždin još se malo strpite, otvaranje najranije 1. lipnja Foto: VV arhiva

Za odlazak na Gradske bazene Varaždin još se malo strpite, otvaranje najranije 1. lipnja

Varaždinske vijesti | 16.5.2020. u 18:31h | Objavljeno u Društvo

Gradski bazeni Varaždin 11. svibnja počeli su s redovnim godišnjim remontom, stoga se otvaranje bazena, koji su zbog epidemije koronavirusa bili zatvoreni 15. ožujka, očekuje najranije 1. lipnja.

- S obzirom na stroge mjere socijalnog distanciranja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, te na nužne mjere i ograničavanja rada zaposlenika u zatvorenom prostoru, remont je tek mogao početi s ponedjeljkom, 11. svibnja - naveli su iz Gradskih bazena, dodavši da će u sljedeća dva tjedna bazeni proći kroz sve faze servisa postrojenja i strojarnice, tri velika bazenska filtra će se ručno isprazniti, servisirati, a zatim i napuniti s novih 35 tona pijeska u različitoj granulaciji.

- Školjke vanjskog i dva unutarnja bazena će biti ručno oprane, izribane i dezinficirane. Radovi na tuširaonama i na jacuzziju su također nastavljeni te se očekuje da će Gradski bazeni biti spremni za rad u nešto više od dva tjedna, nadamo se 1. lipnja - izvijestili su.

Pojasnili su i da će, nakon što bazenske školjke i prostor oko svih bazena budu oprani i dezinficirani, biti potrebno tri dana puniti vodu u bazene u ukupnoj količini od 2.800 kubičnih metara, te ih naknadno u cirkulaciji zagrijati i kemijski obraditi kako bi pravovremeno mogli tražiti ispitivanje kvalitete bazenske vode od Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

- S obzirom na sve navedeno, procjena je da će oko 1. lipnja unutrašnji i vanjski bazeni biti otvoreni. O epidemiološkim mjerama kojih ćemo se morati pridržavati pri dolasku na bazene ćemo vas obavijestiti kad budu objavljene od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite - poručili su korisnicima iz Gradskih bazena i zahvalili im na razumijevanju.

Inače, kako se navodi na stranici Gradskih bazena Varaždin, salon za masažu počeo je s radom od ponedjeljka, 11. svibnja, a od jučer na bazenima radi i solarij.

Odlukom nacionalnog Stožera civilne zaštite, obustava rada bazena vrijedi do 17. svibnja.