Za 25. Varaždinski polumaraton očekuje se rekordan broj sudionika Foto: Martin Novosel

Za 25. Varaždinski polumaraton očekuje se rekordan broj sudionika

Varaždinske vijesti | 17.9.2019. u 12:16h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95, u nedjelju, 22. rujna, održat će se međunarodna cestovna utrka, jubilarni 25. Joma Varaždinski polumaraton. Utrka je humanitarna i očekuje se 900 trkačica i trkača iz Hrvatske, Poljske, Slovenije, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Na isti dan će se održati i Biciklijada Vinica-Varaždin Breg čiji je organizator UDVDR.

Oba sportska događaja najavljena su danas u Gradskoj vijećnici. Predsjednik Gradskog vijeća Varaždina Damir Habijan, predsjednik TK Marathon 95 Ladislav Gregorinčić najavili su polumaraton, dok je Branko Družinić najavio biciklijadu, a Davor Bezak iz Policijske uprave varaždinske je naglasio detalje vezane uz regulaciju prometa i sigurnosti sudionika tijekom polumaratona.

- Nova je staza koja velikim dijelom ide kroz centar grada, što je promocija Varaždina. Po svim pokazateljima utrka će biti rekordna. Danas imamo 750 prijava, a kako ih primamo sve do nedjelje i do samog starta, uz najmlađe sudionike u dječjim utrkama, očekujemo 900 trkača - rekao je Gregorinčić.

- Za nedjelju se najavljuje lijepo vrijeme i idealni uvjeti za trčanje. Uz specifičnost utrke u tome što će se nekoliko puta proći kroz centar grada, tu su i posebne, unikatne medalje koje će u cilju dobiti svi trkači koji završe utrku. Medalje su izradili polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, a 10 kuna od svake startnine ići će upravo za potrebe Centra - najavio je Habijan te pozvao sugrađane da u nedjelju budu strpljivi u prometu s obzirom na povremeno zatvaranje ulica.

Za vrijeme održavanja utrke bit će zatvorene pojedine ulice u Varaždinu, a promet će regulirati prometna policija i prometna jedinica mladeži. Popis zatvorenih prometnic možete pogledati ovdje.

- Kako je puno sudionika ove sportske manifestacije, bitno je da se ništa ne dogodi. Molimo građane da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, kao i upute prometne policije, pripadnika Prometne jedinice mladeži i redara - rekao je Bezak.

Varaždinski polumaraton organizira se uz Dan oslobođenja grada Varaždina, a ove će godine biti točno na 28. obljetnicu tog važnog događaja iz varaždinske povijesti. Tada će ujedno biti i Prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u polumaratonu.

Glavni pokrovitelj utrke je Grad Varaždin, a uključeni su i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, PU varaždinska, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije. Popratni program na Kapucinskom trgu bit će sportsko-rekreativno-zdravstvenog karaktera pa će se sa svojim programima predstaviti Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin te Srednja škola Maruševec, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, Klub nordijskog hodanja Varaždin te Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin. Uključit će se i Varaždinska građanska garda te Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Program 25. Varaždinskog polumaratona u nedjelju, 22. rujna, počinje u 7:30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je u 9:30 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10:30 sati. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13:30 sati, dok će start biciklijade biti u Vinici u 10 sati, a cilj će biti na ŠRC Mozdernjaku u 14:30 sati.

Više informacija o 25. Joma Varaždinskom polumaratonu može se pronaći na internetskoj stranici: http://varazdinski-polumaraton.com/.

Maraton_5.jpg

Maraton_4.jpg

Maraton_3.jpg

Maraton_2.jpg