VRTIĆI I KORONA Kako je pandemiija koronavirusa utjecala na cijene vrtića? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

VRTIĆI I KORONA Kako je pandemiija koronavirusa utjecala na cijene vrtića?

IHR/Varaždinske vijesti | 28.11.2020. u 18:44h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Zbog aktualne situacije vezane uz koronavirus u Varaždinskoj županiji od početka ovog tjedna sve su škole online, kao i fakulteti. Učenici u osnovnim školama i dalje idu na nastavu gdje god je to moguće organizirati, a tamo gdje nije prelazi se online.

Rade i vrtići koji, kako doznajemo, sve teže podnose aktualnu epidemiološku situaciju.

- Mogu samo reći da još uvijek “držimo glavu iznad vode”, rješavamo probleme i svojski se trudimo držati sve pod kontrolom – rekla je Jasenka Husnjak, ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin koju smo pitali kako je pandemija koronavirusa utjecala na cijene vrtića, odnosno plaćaju li roditelji istu cijenu mjesečno bez obzira jesu li njihova djeca bila u samoizolaciji ili izolaciji.

- Sve piše u našoj obavijesti o plaćanju vrtića u vrijeme pandemije koja je objavljena na internet stranicama, no moram reći da je nam je naš osnivač, Grad Varaždin i ovog puta izašao ususret i oslobodio roditelje plaćanja dijela usluga – rekla je Husnjak.

U obavijesti, koja je objavljena 12. studenog, piše da se cijena vrtića umanjuje za 20 % za izostanak djeteta iz vrtića za vrijeme trajanja samoizolacije. Ako je roditelj već platio puni iznos cijene, a naknadno je "stavljen” u izolaciju, roditelji se trebaju obratiti Upravi, Računovodstvu ili uputiti upit putem e-maila.

I u privatnim vrtićima idu na ruku roditeljima. Anka Tomasović iz Dječjeg vrtića Zeko kaže kako i oni zbog izostanaka djece smanjuju cijenu u iznosu od 20 posto od pune cijene ako djeca nisu bila u vrtiću 10 ili više dana.
- To nije direktno vezano uz pandemiju koronavirusa nego je to prema ugovorima koje imamo s roditeljima, a vezano uz izostanke djece iz vrtića - poručila je.

I Jadranka Stanković iz Bajke potvrdila je isto.

- Mi to već odavno radimo i imamo svoj model prema kojem se roditeljima od cijene vrtića “skida” 15 kuna, za svaki dan kada dijete nije bilo u vrtiću - rekla je Stanković.

Označeno u