VRTIĆ "DJEČJI SVIJET" Sedam eTwinning projekata nagrađeno Europskom oznakom kvalitete Foto: Ilustracija/Dječji vrtić Dječji svijet

VRTIĆ "DJEČJI SVIJET" Sedam eTwinning projekata nagrađeno Europskom oznakom kvalitete

VV | 29.11.2020. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

Djelatnice Dječjeg vrtića “Dječji svijet” Sanja Dretar i Sanja Hajdin sudjelovale su na online seminaru “Predstavljamo eTwinning škole” u organizaciji Agencije za mobilnosti i programe EU, na koji su bile pozvane ispred eTwinning ambasadora da predstave dosadašnji uspješni rad vrtića u provođenju eTwinning projekata i stručnih usavršavanja.

Dječji vrtić “Dječji svijet” nosi prestižnu oznaku “eTwinning škole” od 2018. godine, a kao potvrda kontinuiranog i kvalitetnog rada te uspješnosti, predanosti i marljivosti u radu na eTwinning platformi, oznaka je vrtiću dodijeljena i za 2020. te 2021. godinu.

Od prvog priključivanja vrtića na eTwinning platformu 2010. godine do danas, uspješno je provedeno preko 50 eTwinning projekata. Tijekom tog razdoblja, brojni projekti nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete, a u posljednjih pet godina, sedam projekata nagrađeno je Europskom oznakom kvalitete.

Kroz aktivnosti eTwinning projekata, organiziranje muzejskih radionica, posjete lokalnim udrugama, organiziranje ekoloških i humanitarnih akcija, vrtić "Dječji svijet“ ostvario je odličnu suradnju s lokalnom zajednicom, javnim i kulturnim ustanovama, raznim udrugama te jedinicama lokalne samouprave. Suradnjom s europskim vrtićima i školama te aktivnim sudjelovanjem u projektnim aktivnostima, djeci je omogućeno da vide kako žive, uče, stvaraju i kreiraju njihovi vršnjaci iz drugih država te da međusobno podijele svoje ideje i nauče nove pjesme, igre, brojalice i sl. Kroz eTwinning projekte razvija se interes djece za različite kulture i načine života te samim time i razumijevanje za drugog i drugačije.

Oznaka „eTwinning škole“ motivacija je Dječjem vrtiću "Dječji svijet“ da nastavi s provedbom projekata koji unapređuju odgojno-obrazovni rad vrtića, proširuju iskustva i kompetencije djece i odgajatelja te pritom podižu kvalitetu života u zajednici i jačaju međusobnu povezanost s lokalnom i europskom zajednicom.