Vrijedna donacija zaštitne opreme Dječjem vrtiću Bajka

| 28.4.2020. u 16:44h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić Bajka ovih se dana priprema se za postepenu normalizaciju rada u okvirima pandemije COVID-19, te se velika pozornost posvećuje očuvanju zdravlja odgojno obrazovnih radnika i korisnika vrtića. Zaštitna oprema jedna je od osnovnih mjera u borbi protiv širenja infekcije te je vrtić osigurao svu potrebnu opremu. Vrijedne donacije zaštitnih vizira za lice - Elektrostrojarske škole Varaždin, tvrtke Edition d.o.o te Fakulteta organizacije i informatike pomoći će odgojiteljima u sigurnijem radu s djecom.

- U tijeku smo donošenja zdravstvenih protokola i organizacije rada kako bi osigurali zaštitu radnika i djece nakon aktivacije treće faze koja podrazumijeva i ponovni rad vrtića. Još uvijek čekamo preporuke Stožera Civilne zaštite i epidemioloških službi no već smo sada napravili mnoge prilagodbe novom načinu rada o čemu će roditelji čija djeca pohađaju vrtić Bajka uskoro biti i obaviješteni. Viziri, maskice,dezinfekcijske barijere na ulazima,higijena ruku,kontrola ulazaka u vrtić, rad na otvorenom (vrtićko igralište i dvorište) samo su neke od bazičnih prilagodbi koje se već sada realizirane i u dovoljnoj mjeri osigurane. Zahvaljujemo vrijednim ljudima iz Fakulteta organizacije i informatike,Elektrostrojarske škole Varaždin u suradnji s tvrtkom Edition d.o.o na doniranim vizirima koji će nam pomoći u osiguravanju nastavka rada vrtića u sigurnim uvjetima - poručili su iz Dječjeg vrtića Bajka.

Pročelnica UO za zdravstvo Sonja Tošić Grlač rekla je da Tim za kontrolu pružatelja socijalnih usluga obišao sve te započinje s ponovnim obilascima. Što se tiče uočenih nepravilnosti napomenula je da će posebna pozornost biti usmjerena na kontrolu tih objekata budući da još uvijek postoje objektivni i subjektivni razlozi proboja virusa u te, najosjetljivije institucije.