Vodeći stručnjaci na konferenciji "Hrana i klimatske promjene" na Sveučilištu Sjever Foto: ilustracija

Vodeći stručnjaci na konferenciji "Hrana i klimatske promjene" na Sveučilištu Sjever

Varaždinske vijesti | 15.10.2021. u 09:21h | Objavljeno u Društvo

U povodu obilježavanja Svjetskog dana hrane, Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u suradnji s Institutom Ruđer Bošković organizira 15. i 16. listopada konferenciju pod nazivom "Hrana i klimatske promjene".

Konferencija će se održati na kampusu Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a okupit će vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva koji se bave utjecajem klimatskih promjena na sve aspekte proizvodnje, sigurnosti, distribucije i dostupnosti hrane. Na konferenciji je registrirano 120 sudionika iz 15 različitih zemalja koji će kroz 29 usmenih i 41 postersko izlaganje predstaviti svoja istraživanja.

Konferencija počinje 15. listopada u 10 sati, a trajat će do 16 sati. Zbog epidemioloških mjera ograničen broj sudionika prisustvovat će kontaktno, a ostali će moći sudjelovati online. Drugi dan konferencije je u potpunosti online, a trajat će od 9 do 17 sati.

Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta svake godine 16. listopada na dan kada je 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci