Više od 300 sudionika na 6. Varaždinskom festivalu nordijskog hodanja i pješačenja

Srećko Radulović/VV | 12.10.2022. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

Klub nordijskog hodanja Varaždin je i ove godine organizirao festival nordijskog hodanja i pješačenja. Na festivalu je sudjelovalo više od 300 sudionika iz Zagreba, Osijeka, Samobora, Belog Manastira, Čakovca, Bjelovara, Križevaca, Strmca i Novog Retkovca .

Prisutne su pozdravili Srećko Radulović, ispred organizatora, a ispred Grada Varaždina, Dražen Cesar, Voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina, koji je i proglasio festival otvorenim. Sudionici festivala su hodali na tri rute i to 2,5 km, 5 km i 10 km.

Na rutama od 2,5 i 5 km su turistički vodiči pokazivali i govorile o poznatim kulturno povijesnim znamenitostima Varaždina. Na rutama od 5 i 10 km su sudjelovali volonteri varaždinskog Crvenog križa sa potrebnom opremom.

Za sve sudionike festivala je bio besplatan ulaz u Gradski muzej Varaždin, a ručak je održan u Hotelu Turist.

U sklopu 6.VFNHIP je održano i 5.Hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju na kojem je sudjelovalo tridesetak natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske i Slovenije.

Prvo mjesto na 5 km i 10 km-žene, je osvojila Gordana Vidaković iz zagrebačke Trčaone. Prvo mjesto na 5 i 10 km - muški je osvojio Karl Petelinšek iz kluba IPA Slovenija.

U ekipnom natjecanju (4 natjecatelja bez obzira na spol, moraju imati preko 100 godina) je pobijedila, na ruti od 5 km, ekipa Seke iz zagrebačkog kluba Bobi Fit.

Medalje i pehare je uručio Dražen Cesar .