Koncert u V. Toplicama: Virtuoznost Jelene Štefanić i Višeslava Jaklina

vv | 29.6.2023. u 17:48h | Objavljeno u Društvo

Koncert u kapelici sv. Duha u Varaždinskim Toplicama

Atraktivni program koncerta sopranistice Jelene Štefanić i orguljaša Višeslava Jaklina u srijedu, 28. lipnja u kapelicu sv. Duha u Varaždinskim Toplicama privukao je brojnu publiku koja je uživala u čarobnim zvucima orgulja i glasa.

Riječ je o novom projektu uspješne sopranistice Jelene Štefanić, koja je za ovu prigodu pod naslovom -Virtuoznost orgulja i glasa: od križa do uskrsnuća, u suradnji s katedralnim orguljašem Višeslavom Jaklinom osmislila i izvela glazbeni program - od Bacha do Morriconea.

jelena_2.jpg

jelena_3.jpg

- Poseban je osjećaj pjevati pred domaćom publikom, u mojim Toplicama. Zahvaljujem svima što su sinoć došli na koncert i nadam se da su uživali - rekla je nakon koncerta sopranistica iz Toplica koja je u kapelici nastupila samo par dana nakon uspješne meksičke turneje.

Ova izvrsna operna pjevačica posebno je zahvalila Gradu Varaždinske Toplice koji je prepoznao i podržao ovaj program, a zahvalu je uputila i župniku Sjepanu Mostečaku te svima koji su joj pomogli da ovaj atraktivni program u suradnji s orguljašem varaždinske katedrale Višeslavom Jaklinom održi u Toplicama.

Na ovom malom, ali slatkom koncertu, pravom glazbenom dragulju, ovi vrsni glazbenici izveli su djela Johanna Sebastiana Bacha, Benedetta Marcela, Cesara Francka, Georga Friedricha Händela, Ennia Morriconea i Wolfganga Amadeusa Mozarta, a publika u kojoj su bili i gradonačelnica Dragica Ratković i varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak ih je nagradila iskrenim pljeskom.

jelena_4.jpg

Za online streaming koncerta u topličkoj kapelici sv. Duha bio je zadužen Marko Pletikosa, stalni suradnik ove izvrsne hrvatske sopranistice.

Sopranistica Jelena Štefanić nakon kraćeg odmora u rodnom gradu putuje u Italiju, a potom će se posvetiti drugom izdanju klasičnog festivala No(c)te(s) koje će u Varaždinskim Toplicama biti održano u rujnu.