Vinarije Skaramuča i Korlat pozivaju vas u Vinski grad - i nagrađuju! Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Vinarije Skaramuča i Korlat pozivaju vas u Vinski grad - i nagrađuju!

vv | 26.8.2022. u 11:47h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu traje Špancirfest s nizom zabavnih sadržaja, popraćenih raznolikom gastro i eno ponudom među kojima valja izdvojiti Vinski grad, koji je postao neizostavni dio festivala dobrih emocija, a i jedan od neprepoznatljivijih, otkada se održava podno zidina Staroga grada.

Među tridesetak izlagača u Vinskom gradu, koji je već u četvrtak, 18. kolovoza otvorio vrata svojih kućica, su i vinarije  Skaramuča i Korlat koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

Tradicija vinogradarstva i vinarstva u obitelji Skaramuča stara je koliko i sama pelješka obitelj. Na predivnim padinama Dingača, unazad dvadeset godina, neprestano su širili danas nepregledne nasade trsova plavca malog. Prava priča uspjeha ovog brenda kreće od 1992. godine. Danas je Ivo Skaramuča jedan od najvećih privatnih vinara Hrvatske i vlasnik najvećeg vinograda na prostoru Dingača, koji broji 165 tisuća trsova. U uvjetima mediteranske klime koja se odlikuje kratkim i blagim zimama, te dugim i toplim ljetima okupanim suncem, nastaju vina koja se odlikuju idealnim rasporedom alkohola, kiselina, minerala, tanina, boje, proteina i vitamina.

Vinogad Korlat je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc i Mourvèdre. Korlat vinograd podignut je na površini od 110 hektara s 530.000 loza. Ukupni potencijal proizvodnje iznosi otprilike 300 - 350.000 litara vrhunskih crvenih vina. Ovaj pothvat Badela 1862, sadnje vinograda u kamenitom terenu na ovako velikoj površini, može se i u svjetskim mjerilima smatrati pionirskim. Vinograd je nastao u ekstremnim uvjetima, ima najvišu točku na 300-tinjak metara nad morem i cijeli je okrenut prema moru.

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s brusketima, koje preporučuju uz ova vina.
Ova vrhunska vina možete kušati i vi. Sve što trebate učiniti je u komentarima na našem Facebook profilu označiti (tagirati) osobu s kojom želite podijeliti ovu nagradu, koju morate podići danas do 20 sati!