Vinarije Kotolenko i Kostanjevec pozivaju u Vinski grad - i nagrađuju! Foto: Krešimir Đurić

Vinarije Kotolenko i Kostanjevec pozivaju u Vinski grad - i nagrađuju!

VV | 22.8.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu traje Špancirfest s nizom zabavnih sadržaja, popraćenih raznolikom gastro i eno ponudom među kojima valja izdvojiti Vinski grad, koji je postao neizostavni dio festivala dobrih emocija, a i jedan od neprepoznatljivijih, otkada se održava podno zidina Staroga grada.

Među tridesetak izlagača u Vinskom gradu, koji je već u četvrtak, 18. kolovoza otvorio vrata svojih kućica, su i vinarija Kotolenko i Kostanjevec koje pozivaju u Vinski grad i – nagrađuju!

U vinariji Kotolenko vinogradarstvo je obiteljski posao koji ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji vina. Na slovenskom i hrvatskom tržištu pristutni su 25 godina, a počeci sežu u devedesete godine prošlog stoljeća. Vinogradi vinarije Kotolenko prostiru se na površini od 22 hektara i godišnje proizivedu 80.000 litara vrhunskog vina. Ljubav, strast i potpuna predanost ključ su njihovog uspjeha u prerada vina.

Obiteljska vinarija Kostanjevec smjestila se u samom srcu Podravine. Vinogradi vinarije Kotanjevec prostiru se na 14 hektara površine, a njihvoa vina stilski su jedinstvena i sortno vrlo prepoznatljiva. Klasičnu liniju čine vina naglašenih primarnih aroma, izražene svježine i mineralnosti. Uz premium liniju, tu su i pjenušava vina koja se proizvode tradicionalnom metodom vrenja u boci, a tu su i specijalne linije ledenih vina. U sklopu vinarije nalazi se moderno uređen restoran s kapacitetom za smještaj do 60 osoba te moderno uređenom kuhinjom.

I to nije sve. Gastronomadi, koji su se ove godine zaduženi za sljubljivanje eno i gastro ponude u Vinskom gradu, časte s brusketima, koje preporučuju uz ova vina.

Ova vrhunska vina možete kušati i vi. Sve što trebate učiniti je u komentarima na našem Facebook profilu označiti (tagirati) osobu s kojom želite podijeliti ovu nagradu, koju morate podići danas do 20 sati!