Vikend stabilan, pretežno vedar i iznadprosječno topao, većinom i vruć

Varaždinske vijesti/HRT | 9.9.2023. u 08:32h | Objavljeno u Društvo

Do utorka bez znatnije promjene - sunčano i danju vrlo toplo, sve češće i vruće, na Jadranu uz tople noći, dok će jutra u unutrašnjosti biti svježa, iako uz najnižu temperaturu zraka također višu od prosječne za ovo doba godine. Od srijede oblačnije, uz povećanje vjerojatnosti za mjestimičnu kišu.

"U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Ujutro je uz rijeke mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, a najviša dnevna između 28 i 30 °C, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a, a prenosi portal HRT-a.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će sredinom dana i poslijepodne ponegdje ponegdje biti male do umjerene naoblake. Vjetar većinom slab sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu sunčano, vrlo toplo i vruće. U gorskim krajevima pretežno sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Uz obalu će puhati umjerna, ujutro podno Velebita mjestimice jaka do olujna bura. Jutro u gorju svježe s temperaturom od 9 do 11 °C, uz obalu između 18 i 21 °C. Najviša dnevna od 24 do 27 °C, na moru između 29 i 31 °C.

U Dalmaciji sunčano i vruće, u njenoj unutrašnjosti sredinom dana i poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 17 °C, na obali i otocima između 20 i 23 °C, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 32 °C.

Podjednako vruće i na jugu Hrvatske, uz obilje sunčana vremena. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.""I idućih dana na kopnu stabilno - pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Sredinom dana i poslijepodne samo mjestimice umjerena i povećana naoblaka. Jutra će biti svježa, a dnevna temperatura uglavnom od 28 do 31 °C.

Na Jadranu sunčano i vruće, i dalje uz tople noći, tijekom kojih se temperatura zraka neće spuštati ispod 20 °C. Na sjevernom dijelu mjestimice mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni prema otvorenom moru sjeverozapadni.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.