VIDEO Varaždin u službenoj konkurenciji 11. Zagreb Tour Film festivala

VV | 12.10.2022. u 08:28h | Objavljeno u Društvo

Promotivni film Turističke zajednice grada Varaždina „Vodič kroz destinaciju", snimljen u suradnji s produkcijskom kućom Pointers Travel te primarno namijenjen B2B publici, ušao je u službenu konkurenciju 11. Međunarodnog festivala turističkog filma – Zagreb Tour Film Festival, koji će se održati od 12. do 15. listopada 2022.

Važnost turističke promocije putem video sadržaja značajno je porasla u posljednjih petnaestak godina, a turistički filmovi su se svojom inovativnošću te estetskim i produkcijskim vrijednostima izdvojili u zasebnu kategoriju, koja zaslužuje i posebnu pažnju.

Varaždin je izuzetno fotogeničan no uvijek je izazov kako turistima, ali i Business to business ciljanoj skupini, približiti atmosferu, stil života i mogućnosti koje destinacija Varaždin pruža posjetiteljima.

Turistička zajednica je u suradnji s agencijom Pointers Travel DMC, koja ima bogato 25 godišnje iskustvo u video produkciji upravo turističkih video sadržaja, tijekom 2021. kreirala promotivne filmove prikazujući ljepote, atrakcije i atmosferu destinacije upravo onako kako ju posjetitelj može osobno doživjeti.
Uvrštenje u službenu konkurenciju ZGTFF-a potvrda je kvalitete kreiranih filmova i zalog za nastavak uspješne sustavne promocije destinacije Varaždin.

franjevafkitrgigrgurninski.jpg

U Varaždinu će u srijedu 12. listopada 2022., u organizaciji Filmskog ureda Varaždin te u suradnji s Gradom Varaždinom i Turističkom zajednicom grada Varaždina, stići tri poznata filmska location managera iz Velike Britanije, Njemačke i Kanade.

Cilj posjeta je uspješnim profesionalcima iz filmske industrije, koji su u stalnoj potrazi za novim lokacijama, pokazati arhitektonske i povijesne ljepote Varaždina, ali i ostale resurse koji bi ga mogli pretvoriti u jednu od zanimljivih hrvatskih filmskih lokacija.

U Varaždin stižu: Markus Bensch (‘Bourne Supremacy’, ‘Bridge of Spies’, ‘Enemy at the Gates’), Harriet Lawrence, ('My Cousin Rachel’, ‘The Death of Stalin’, ‘The Hole’) i John Rakich (‘American Gods’, ‘Pixels’, ‘Hemlock Grove’, ‘Shadowhunters’) za koje je pripremljen zanimljiv program uključujući i stručno vođenje radi predstavljanja zanimjivih lokacija kao potencijalnih filmskih kulisa.

Video sadržaj