VIDEO: Noć knjige, najduža dosad, najavljena u Zagrebu, trajat će od 21. do 24. travnja

N.L./VV | 19.4.2017. u 08:28h | Objavljeno u Društvo

- Noć knjige manifestacija je kojom šestu godinu zaredom dajemo poticaj kulturi čitanja, potičemo razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu - rekli su organizatori na konferenciji za medije u utorak u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. 

Noć knjige održat će se u petak, 21. travnja, s produženim trajanjem do ponedjeljka, 24. travnja.

Noć knjige 2017. održat će u više od 230 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Brojni sudionici (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, kulturno-informativni centri, muzeji, udruge pisaca…) pripremili su i ove godine više od 1000 programa i akcija, a nove prijave još uvijek svakodnevno pristižu.

Svečano otvorenje Noći knjige održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 21. travnja u 12 sati.

Popis sudionika, programa i akcija bit će uskoro dostupan na stranici Noći knjige.

Organizatori Noći knjige 2017. su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena.

Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika ZANA, Grad Zagreb i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Noć knjige 2017. održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Označeno u
Video sadržaj