Veterani "Puma" položili ruže i svijeće, Ivica Nerer sutra kreće biciklom prema Vukovaru

| 16.11.2021. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Udruga veterana 7. gardijske brigade "Pume" je danas obilježila Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje polaganjem ruža i paljenjem svijeća u čast žrtvama grada Vukovara i Škabrnje, Zasebnoj policijskoj postrojbi PU Varaždinske i na sve Žrtve Domovinskog rata ispred Križa zahvalnosti kod crkve Svetog Nikole na Trgu slobode, a kasnije u 11 sati su to također učinili u Čakovcu kod spomenika poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Perivoju Zrinskih.

Zasebna policijska postrojba PU Varaždinske je postrojba koja je 11. rujna 1991. godine sa 180 policijskih službenika, tadašnjih policijskih stanica Varaždin. Ivanec. Kudbreg, Novi Marof i Čakovec, upućena na ispomoć u Policijsku upravu Vukovarsko-srijemsku, kao zamjena dotadašnjoj grupi na ispomoć i gdje je ostala sve do pada Vukovara.

Od tog broja poginuo je 21 policijski službenik, petero sc vode kao nestali. 119 policijskih službenika odvedeno je u srpske koncentracijske logore Stajčevo, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Niš i Beograd i ranjeno je 66 policijskih službenika.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja Ivica Nerer. bivši pripadnik 7. gardijske brigade "Puma" te član Udruge veterana 7. gardijska brigada "Puma" i još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik GOMBR-e, 2. oklopno mehanizirane bojne „Pume", krenuti će na put biciklom od Varaždina do Vukovara dug 300 km. Na put će krenuti 17. studenoga 2021. godine i trajat će dva dana. Dolazak u Vukovar predviđen je 18. studenog 2021. godine oko 7:30 sati na Trpinjskoj cesti.

Galerija slika