Velimir Zajec dolazi u Varaždin promovirati biografiju pod naslovom Zeko

VV | 4.10.2023. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

Velimir Zajec u subotu stiže u Varaždin gdje će promovirati svoju biografiju "Zeko". Promocija knjige o životu legendarnog kapetana Dinama iz 70-ih i 80-ih godina održava se u Gradskoj knjižnici Varaždin u srijedu, 11. listopada, u 19 sati. Knjiga je dosad prodana u više od dvije tisuće primjeraka i pobrala je brojne komplimente sportske, ali i šire javnosti.

- Ovo je dio nove, jesenske turneje u kojoj ćemo obići nekoliko gradova u okolici Zagreba. Drago mi je da dolazimo u Varaždin jer u ovoj sredini svi vole Dinamo i uvijek smo u Varaždinu imali sjajne reakcije publike. Prije nekoliko mjeseci smo imali promocije po Slavoniji i bilo je sjajno, uživao sam razgovarajući s Dinamovcima, podsjetili su me na brojne epizode iz igračke i trenerske karijere koje sam već zaboravio. Ono kaj mi je bilo još bolje su pitanja klinaca iz publike na promocijama i zato pozivam sve da dovedu svoju djecu, nove generacije Dinamovaca. Malo mi je žal kaj neće biti izbornika Zlatka Dalića koji je na okupljanju s reprezentacijom. Mislil sam ga malo bocnuti oko njegove prve utakmice u životu koju je gledao uživo. Doduše, može mi vratiti istom mjerom jer su me 2010. godine, nakon remija u Varaždinu, smijenili s mjesta trenera Dinama - najavio je Zajec svoj dolazak u Varaždin.

Uz Zeku na promociji će o knjizi govoriti i njen autor, nekadašnji novinar i TV voditelj Sanjin Španović, a moderator je Nenad Kovačić. Nakon promocije Velimir Zajec će svima prisutnima potpisivati primjerke knjige koja će se moći kupiti po promotivnoj cijeni, te se slikati s obožavateljima. Ulaz na predstavljanje knjige je besplatan.

Knjiga o Zajecu izašla je na 40. obljetnicu Dinamovog osvajanja naslova prvaka, a ove godine u sklopu promocija, osim tog uspjeha, prigodno će se prisjetiti još jednog trofeja Dinama. 

- Ove godine je i 40 godina od našeg osvajanja naslova pobjednika Kupa 1983. godine. To je bio posljednji naslov Dinama u nekadašnjoj državi i nama svima vrlo dragi trofej jer smo s njime potvrdili snagu naše legendarne generacije. Do trofeja nas je i tada, kao i 1982. vodio naš legendarni Ćiro kojeg ćemo se rado prisjetiti na svim ovim promocijama u Dinamovim gradovima kao oca naših uspjeha - dodao je Zajec. Na 480 stranica, kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama. Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti.