Veliki uspjeh zlatnoga sjaja malih zboraša OŠ Šemovec

VV | 12.5.2018. u 08:29h | Objavljeno u Društvo

Osvojivši prvo mjesto na županijskom natjecanju zborova, Pjevački zbor OŠ Šemovec u A-kategoriji 2. svibnja nakon svečanog otvorenja nastupio je drugi na 61. Glazbenim svečanostima Hrvatske mladeži pod vodstvom dirigentice Nikoline Benko i klavirske pratnje profesora Danijela Ota. Siguran nastup, odličan glas malih pjevača i čista melodija osvojili su Prosudbeno povjerenstvo koje im je dodijelilo zlatnu plaketu.

Iznimno ponosni na svoj uspjeh na županijskoj razini, mali su zboraši u jutarnjim satima krenuli put Varaždina puni veselja i samopouzdanja. Stigavši pred varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište, uzbuđenje je počelo polako rasti, a ohrabrujuće riječi pratnje samo su se nizale. Uslijedila je petominutna proba koju zbor OŠ Šemovec zaista vrhunski odradio.

Nastupio je drugi po redu i izveo četiri skladbe: svima zadanu u A-kategoriji Pusti snovi P. Gotovca, kanon Čujem ritam, Večernji gost i Bibbidi-bobbidi-boo. Vođeni dirigentskom palicom učiteljice Nikoline Benko vrhunski su otpjevali sve skladbe te zbog sjajnog nastupa dobili 90,80 bodova i osvojili zlatnu plaketu.

I ove je godine nastupilo 1400 sudionika s područja cijele Hrvatske koji su se natjecali dva dana u šest kategorija. Nastupe zborova pratilo je peteročlano prosudbeno povjerenstvo čiji je predsjednik bio profesor Dario Maleš.

– Nema riječi kojima bih opisala osjećaje koji su me preplavili saznavši da smo osvojili zlatnu plaketu uz dva fenomenalna zbora iz Zagreba. Sve to mogu zahvaliti svojim malim slavujima koji su uložili puno ljubavi, volje i truda u pjevanje te redovito dolazili na probe. Držali smo se uputa koje smo dobili nakon županijskog natjecanja kako bi bili još bolji i to se zaista isplatilo. Uz malu tremu i vidno uzbuđenje tijekom nastupa, zaista smo uživali na pozornici – izjavila je dirigentica Nikolina Benko.

I više su nego ponosni na male zboraše i učiteljicu Nikolinu Benko te im žele još puno zlatnih plaketa. Valja još naglasiti da je Pjevački zbor OŠ Šemovec jedini osvojio zlatnu plaketu u županiji.