Veliki tjedan u HNK Varaždin uz Verdijev Rekvijem i poetski recital Foto: ilustracija / Pixabay

Veliki tjedan u HNK Varaždin uz Verdijev Rekvijem i poetski recital

Varaždinske vijesti | 28.3.2021. u 20:03h | Objavljeno u Društvo

U povodu Velikog tjedna, HNK u Varaždinu pripremio je dramsko–glazbeni prikaz - komornu izvedbu djela Messa da Requiem skladatelja Giuseppea Verdija, te poetski recital s izborom iz antologijske hrvatske duhovne poezije, koji će na programu biti 30. ožujka, s početkom u 20 sati.

U misterij Verdijeve glazbe poetskim recitalom s izborom iz antologijske hrvatske duhovne poezije uvest će nas dramska prvakinja HNK Varaždin Ljiljana Bogojević.

Ovaj projekt inspiriran je željom da se monumentalna djela klasične literature ipak izvode, unatoč trenutnoj globalnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom te, posljedično, ograničenjima izvedbenih mogućnosti.

Uz četiri renomirana solista, ulogu zbora preuzima ansambl koji varira od devet do trinaest mladih pjevača. Unatoč tome što se radi o komornoj izvedbi bez golemog korpusa zbora i orkestra, samo djelo je toliko velebno, potresno i prekrasnih linija, da u trenu zadobiva pažnju svakog slušatelja. Ovaj koncept, koji je intimniji od originalne Verdijeve zamisli, ne umanjuje veličinu i ljepotu samog djela, već označava trenutak vremena u kojem svi živimo.

U Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu 30. ožujka u 20 sati nastupit će, pod umjetničkim vodstvom Simona Dešpalja, solisti Jelena Štefanić, sopran, Martina Tomčić, mezzosopran, Stjepan Franetović, tenor i Toni Nežić, bas, te zbor uz klavirsku pratnju Helene Borović.

Označeno u