Velika Turneja radosti Sportskih igara mladih započinje u Varaždinu Foto: Sportske igre mladih

Velika Turneja radosti Sportskih igara mladih započinje u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 26.3.2019. u 18:38h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se na Kapucinskom trgu u Varaždinu 28. ožujka s početkom u 10 sati. Trgom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Varaždina i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će  više od tisuću djece iz osnovnih škola s područja Varaždina koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Osim sportskog dijela natjecanja, sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca-Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: nogometu, malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, šahu, graničaru i atletici. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika.

- Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava - poručuju organizatori.

Program

09:30 Početak okupljanja sudionika, uzvanika i predstavnika Grada Varaždina i SIM
10:00 Početak ceremonije otvorenja Turneje, uz paljenje plamena Igara i proglašenje otvorenja
10:30 Početak natjecanja za djecu

Označeno u