Veldin Karić s izaslanstvom GNK Dinamo na audijenciji kod Pape Franje u Vatikanu

Varaždinske vijesti/GNK Dinamo | 24.11.2021. u 09:28h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Građanski nogometni klub Dinamo bio je glavni pokrovitelj puta hrvatske delegacije i Svjetske organizacije Roma na audijenciju kod Pape Franje u Vatikan gdje je u ime hrvatskog prvaka osobno prisustvovao predsjednik kluba Mirko Barišić,prenosi portal GNK Dinamo.

Posjet Svetom Ocu inicirao je apostolski nuncij u Hrvatskoj, nj. eks. mons. Giorgio Lingua, u dogovoru s predsjednikom Svjetske organizacije Roma g. Totijem Dedićem.

Na prijemu kod Svetog Oca bio je i nekadašnji igrač bivšeg prvoligaša Varteksa i Dinama Veldin Karić.

U sklopu puta u Vatikan organizirana je i prijateljska nogometna utakmica između Svjetske romske organizacije sa sjedištem u Hrvatskoj i Papine momčadi – Fratelli tutti, a domaćin utakmice bio je talijanski klub Lazio.

Uoči utakmice Sveti Otac primio je na audijenciju obje momčadi i članove delegacija iz Hrvatske i Italije, a za GNK Dinamo bila je iznimna čast prisustvovati audijenciji. Tom prigodom predsjednik Barišić predao je Svetom Ocu i prigodne poklone za uspomenu.

Posebnu je poruku Sveti Otac imao za Svjetsku organizaciju Roma koja je u Hrvatskoj iznimno aktivna i koja ulaže velike napore u promociju jednakih mogućnosti za sve, a koju je Dinamo tijekom svih proteklih godina više puta podupirao kroz razne projekte i suradnje.

- Dragi prijatelji Romi, znam da u Hrvatskoj pokrećete mnoge sportske inicijative uključivanja kako biste pomogli međusobnom poznavanju i prijateljstvu. To je znak nade zato što se veliki dječji snovi ne mogu ograničiti našim barijerama. Sva djeca imaju pravo zajedno odrastati, bez prepreka i bez diskriminacije. A sport je mjesto susreta i jednakosti te može graditi zajednice mostovima prijateljstva.

Organizaciju događaja vodio je mons. Melchor Sanchez de Toca, predstojnik Vijeća za kulturu i sport Vatikana, u suradnji s Nikolom Krikovićem, pomoćnikom Totija Dedića.