Večer poezije i craft piva u Vakuumu, 4. studenoga Foto: PROMO

Večer poezije i craft piva u Vakuumu, 4. studenoga

N.L./VV | 2.11.2016. u 19:54h | Objavljeno u Društvo

Vakuum inicijativa i nova varaždinska književna udruga Katapult pozivaju vas na „Večer poezije i craft piva u Vakuumu“ u petak 4. studenoga u 19 sati pod motom „Poezija i glazba – DA! Industrijsko pivo više nikada!".

Notorni zagrebački pjesnik Boris Kvaternik čitat će svoju poeziju, a nakon toga bit će „open mic“ i posjetitelji će moći pročitati vlastitu pjesmu o pijanstvu i osvojiti nagradu.

Ovim se događajem ujedno obilježava i otvaranje sezone craft piva pa će se poetska večer nastaviti uz druženje s pivarom Nikolom Sokolom.

Za pozadinsku buku pobrinut će se Sten Mol.

Boris Kvaternik

Rodio se 1987. u Zagrebu. Završio je srednju Grafičku školu u Zagrebu. Nakon toga se povlačio uokolo godinu dana, bez nekog određenog cilja u životu. U međuvremenu je radio kao grobar na Južnim grobljima i kao pomoćni radnik na pokretnoj traci u tvornici kućanskih aparata. Uslijedilo je crnčenje u tvornici sladoleda, a nakon toga bio je polagač optičkih kablova po gradskim šahtovima i pomoćni radnik u maloj tiskari. Nakon tog razdoblja beznađa upisao se na Filozofski fakultet u Zagrebu. Objavljivao je na web-stranicama: Poezin, Svijet Kulture, Knjigomat, Prozaonline, Bundolo, blog Pišem poeziju itd. Živi u zagrebačkom kvartu Dubravi. U slobodno vrijeme uzgaja paradajz na stolu svoje sobe, lijepi čudne slikarije po zidovima, nabija po staroj pisaćoj mašini ili visi po klupama u gradskim parkovima.

Vakuum klub

Vakuum klub organizacija je ljudi, ideja i programa, koja djeluje u skladu s interesima i potrebama mladih u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Prostorom Vakuum kluba se mogu koristiti sve organizacije civilnog društva, koje pružaju alternativne programe u područjima edukacije, kulture, umjetnosti, inovativnih tehnologija i novih medija.

Udruga Katapult

Udruga Katapult bavi se edukacijom u izdavaštvu i poticanjem stvaralaštva i kulture mladih. Osnovana je 2006. u Rijeci, a 2016. premještena u Varaždin. Djeluje i ostvaruje suradnju s pojedincima i drugim organizacijama i institucijama na području Republike Hrvatske. Djelatnosti su promoviranje mladih pisaca i spisateljica, vođenje i organiziranje promocija, radionica, pružanje logističke i edukacijske potpore članovima koji žele razvijati talente primjenjive u kreativnom pisanju, lekturi, grafičkom dizajnu, web-dizajnu, uredništvu, grafičkoj pripremi, crtanju stripova, marketingu...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci