VBV Trio Corrente stiže u Kulturni centar Ivan Rabuzin u Novi Marof Foto: TZ Novi Marof

VBV Trio Corrente stiže u Kulturni centar Ivan Rabuzin u Novi Marof

VV | 29.9.2022. u 09:18h | Objavljeno u Društvo

U sklopu programa "Izvan Varaždina" Varaždinske barokne večeri ugostit će - Novi Marof.

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin nastupit će Trio Corrente u četvrtak, 29. rujna u 19 sati. Ulaz je slobodan.

TRIO CORRENTE Osnovan je 2018. godine u Rijeci voljom i entuzijazmom triju glazbenika koji su svoje glazbene afinitete prema ranoj glazbi htjeli izraziti i kroz povijesno obaviještenu izvedbenu praksu. Pijanistica Jelena Tihomirović od završenog studija na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu i poslijediplomskog na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu, aktivno se bavi komornom glazbom u raznim sastavima, ponajviše u duu s flautistom Metodom Sironićem.

Violončelistica Lea Sušanj Lujo, stalna je članica Simfonijskog orkestra HRT-a i već dulji niz godina djeluje u mnogim domaćim ansamblima za ranu glazbu i surađujući između ostalih sa brojnim uglednim imenima povijesno osviještene interpretacije npr. kao što su Enrico Onofri, Herve Niquet i Catherine Mackintosh.

Metod Sironić od završnih studija u Lovranu i pariškoj Ecole Normale Alfred Cortot aktivno koncertira kao solist u orkestru i komornim sastavima. 2016. godine počinje samouko svirati baroknu flautu i kasnije se usavršava kod Martena Roota (HFK Bremen) i Benedeka Csaloga. S Jelenom Tihomirović 2018. godine pokreće festival „Dani rane glazbe“ u Rijeci, te festival klasične glazbe „Lovran classic“.

Trio Corrente festivalski je ansambl Dana rane glazbe u Rijeci i pokriva bogat repertoar djela od visokog baroka do ranog klasicizma na replikama originalnih instrumenata.