Vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica održali 95. sjednicu skupštine

Varaždinske vijesti | 19.2.2024. u 14:10h | Objavljeno u Društvo
Pristupnice za članstvo u DVD potpisalo je 12 djece, starosti od 6 do 13 godina, a čestitke na vrijednom radu vatrogascima uputio i načelnik Mirko Korotaj

U dvorani Kulturnog centra Cestica održana je redovita izvještajna sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestica.

Samoj sjednici bilo su prisutna 24, od 29 aktivnih članova, kao i brojni gosti, a između njih i predstavnici pobratimljenog PGD-a Hardek iz Slovenije, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Cestica Darko Majhen, ujedno predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, načelnik Mirko Korotaj i ostali gosti i podupiratelji društva.

Na poziv predsjednika Ivana Kralja minutom šutnje odana je počast preminulim članovima DVD-a, poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a nakon toga je jednoglasno prihvaćen predloženi dnevni red i izabrana radna tijela za vođenje sjednice skupštine.

U radnom dijelu sjednice izvješće o brojnom stanju podnio je Božidar Pavlović, a opširno izvješće o radu DVD-a u prošloj godini iznjela je Maja Petric.

O radu zapovjedništva govorio je zapovjednik Mario Majhen, a blagajnica Marija Županić podnijela je izvješće o financijsko materijalnom poslovanju.

Prijedlog plana rada i financijskog plana pročitala je Maja Petric, a kako na izneseno i predloženo nije bilo primjedbi izneseno je jednoglasno i prihvaćeno.

U ime PGD-a Hardek, zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom iskazao je Mirko Kosi, a zahvalu na suradnji izrekao je i Davor Petrić, predsjednik DVD-a Oštrice.

U ime Vatrogasne zajednice općine Cestica čestitku na uspješnom radu uputio je Darko Majhen, a u svom osvrtu istaknuo je da je potpisana povelja o bratimljenju DVD-a Križovljan Cestica i PGD-a Hardek, bila okosnica na temelju koje su kasnije suradnju uspostavila i brojna druga društva.

Zadovoljstvo kvalitetnim radom cestičkim udrugama, među kojima su i vatrogasci DVD-a Križovljan Cestice iskazao je i načelnik Mirko Korotaj, a u čestitci je pohvalio rad na uspješno obnovljenoj sali vatrogasnog doma, uključivanjem mladih u rad vatrogastva te obećao daljnju pomoć na uređenju prostorija i podrške društvu.

U završnom dijelu sjednice pristupnicu za članstvo potpisali su Matija Levanić (2012.), Martin Šinjur (2011.), Iva Majhen (2014.), Elena Trančar (2016.), Tea Zagorec (2016.), Ines Zagorec (2015.), Ana Šinjur (2015.), Franjo Lazar (2016.), Aleks i Teo Šoštarić (2017.), Mia Majhen (2017.) i Mia Voćanec (2018.), a čestitke mladima na pristupanju društvu uputili su i čelnici DVD-a i prisutni u dvorani.

Tajnik Marijan Vočanec zahvalio je Općini Cestica i načelniku Mirku Korotaju na pomoći kod uređenju sale i izradi grijanja (dizalica topline), a i svim članovima i podupirateljima koji su spomenuto proveli i dobrovoljnim radom realizirali.