Varaždinu priznanje za drugi najljepši Advent u Hrvatskoj

vv | 4.3.2023. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Priznanje za osvojeno 2. mjesto u izboru za najljepši Advent u Hrvatskoj uručeno je gradonačelniku Grada Varaždina dr.sc. Nevenu Bosilju, a zatim ga je on predao Jeleni Toth, direktorici Turističke zajednice Grada Varaždina koja je sa svojim timom organizirala program Adventa u Varaždinu.

advent-2022-kula-fotkanje.jpg

Priznanje je gradonačelniku uručio Vjeran Stilinović, koordinator projekta gradonacelnik.hr koji već drugu godinu provodi online izbor za najljepši Advent u Hrvatskoj putem glasovanja na Facebooku. Gradonačelnik je prilikom predaje priznanja još jednom pohvalio vrijedne djelatnice Turističke zajednice za uložen trud na organizaciji programa Advent u Varaždinu.

Grad Varaždin, odnosno Turistička zajednica Grada Varaždina, natjecali su se u kategoriji velikih gradova, a o pobjedniku su odlučivali glasovi, odnosno „lajkovi“ na Facebook stranici gradonacelnik.hr.

priznanje_za_advent.JPG

Prvo mjesto pripalo je Osijeku, a doseg stranice bio je oko 2,5 milijuna( pregleda, „lajkova“ ili „sheranja „) čime se postigao primarni cilj cijele akcije: bolja vidljivost i promocija adventskih programa u cijeloj Hrvatskoj. Izbor za najljepši advent podijeljen u nekoliko kategorija podržalo je i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

priznanje_za_advent_2.JPG

U vrijeme Adventa u Varaždinu održano je više od 100 različitih programa , a unatoč lošim vremenskim uvjetima procjenjuje se da ga je posjetilo oko 120.000 posjetitelja. Prema podacima sustava eVisitor  ostvareno je čak 43 posto više dolazaka gostiju i 28 posto više noćenja nego u istom razdoblju godinu ranije. Najposjećeniji su bili Kuća Djeda Mraza i Ledena čarolija na Kapucinskom trgu.