Varaždinskim mališanima i ove godine 120 kuna božićnice Foto: Ilustracija/Krešimir Đurić

Varaždinskim mališanima i ove godine 120 kuna božićnice

Varaždinske vijesti | 12.12.2018. u 14:53h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždin i ove će godine, povodom božićnih blagdana, djeci rođenoj od 1. siječnja 2001. godine do 31. prosinca 2018. godine, s prebivalištem na području grada Varaždina, isplatiti novčanu pomoć u iznosu od 120 kuna.

"Božićnice" će dobiti 6.688 djece koja se nalaze u bazi podataka Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Grada Varaždina. Kako ističu iz Grada, Upravni odjel će za isplatu "dječje božićnice" koristit će bazu podataka od prethodne godine, koja je nadopunjena zahtjevima roditelja za donaciju za novorođenu djecu predanim u Upravni odjel tijekom 2018. godine.

Riječ je o iznosu od 802.560 kuna, a sredstva će biti isplaćena putem poštanskih uputnica na adresu prebivališta djeteta.

Isplata dječje božićnice počinje od četvrtka 13. prosinca na adresu podnositelja zahtjeva, odnosno prebivališta djeteta.

Roditelji, zakonski zastupnici, odnosno staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati "dječje božićnice" mogu predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu, uz presliku vlastite osobne iskaznice i presliku dokumenta djeteta iz kojeg je vidljivo prebivalište djeteta (osobna iskaznica, putovnica ili potvrda o prebivalištu).

Reklamacije će se podnositi svaki radni dan od 7 do 10 sati, od 2. do 20. siječnja 2019. godine u Upravnom odjelu za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin. Dokumenti potrebni za reklamaciju su: kopija osobne iskaznice, putovnice ili potvrda o prebivalištu djeteta i kopija osobne iskaznice roditelja/ staratelja ili zakonskog zastupnika.