Varaždinski zdravstveni djelatnici uspješni na Sindikalno-sportskim susretima Foto: Opća bolnica Varaždin

Varaždinski zdravstveni djelatnici uspješni na Sindikalno-sportskim susretima

Varaždinske vijesti | 16.6.2018. u 20:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U razdoblju od 2. do 6. lipnja u Zatonu su održani tradicionalni Sindikalno-sportski susreti zaposlenika u zdravstvu. Sportske discipline u kojima su sudionici odmjeravali svoje vještine bile su: mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka, odbojka na pijesku, kuglanje, potezanje konopa, streljaštvo, tenis, stolni tenis, pikado, šah, bela, boćanje i Adventure golf. Među tisuću sudionika iz 40-ak zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske sudjelovali su i predstavnici Opće bolnice Varaždin i Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, ostvarivši odlične rezultate.

– Našu ekipu činilo je 45 ljudi. Od liječnika, medicinskih sestara i tehničara, inženjera medicinske radiologije, kemijskih laboranata, do vozača hitne. U ekipnim sportovima, gledajući mušku kategoriju, osvojili smo dva prva mjesta i u nogometu i rukometu, dok su žene u istim sportovima osvojile brončanu medalju. Osim tog naši članovi postigli su i zapažene pojedinačne rezultate. Ljiljana Levanić osvojila je srebro u natjecanju u šahu, dok je drugo mjesto u pikadu pripalo Sandri Rožmarić. S brončanom medaljom okitili su se Marta Modrić u trčanju, Natalija Turković u stolnom tenisu te Jurica Čus također u trčanju. U beli srebrnu medalju odnio je par Galeković-Rožmarić – nabrojala je predsjednica Podružnice Sindikata medicinskih sestara OB Varaždin Vlasta Vuković Hoić.

Koliko su ovakvi susreti i druženja važan segment u životu svakog liječničkog i medicinskog osoblja svjedoče i medicinski djelatnici OB Varaždin Ljiljana Levanić te Zoran Jagić.

– Samo natjecanje jako je bitno, ali ono što je također važno je ono prije i poslije natjecanja – druženje. Upoznajemo druge kolege, razmjenjujemo mišljenja, iskustva, savjete, i to ne samo na sportskom, već i na zdravstvenom području. A najljepše od svega toga je da čovjek sa sobom s ovakvih susreta ponese pune baterije, puno srce, kako bi poslije našim bolesnicima mogli dati što više ljubavi, empatije, svega onoga što im je potrebno tijekom njihovog liječenja u bolnici – istaknula je Ljiljana Levanić.

– Za što bolju radnu atmosferu i za zaposlenike ovakvi susreti znače jako puno jer je naš posao jako stresan i jednostavno morate imati jednu vrstu ispušnog ventila da tu negativnu energiju možete izbaciti iz sebe. Dobra smo ekipa, poznamo se već dugi niz godina, što privatno, što poslovno, međusobno smo prepoznali naše kvalitete i ovi pehari i medalje samo su rezultat našeg truda – nadovezao se Zoran Jagić.

Varaždinskim zdravstvenim djelatnicima sportašima čestitali su ravnatelj opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovnić, Denis Grgurović iz Hrvatskog liječničkog sindikata te ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec. Organizatori Sindikalno-sportskih susreta zaposlenika u zdravstvu bili su Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Sindikat zaposlenika u zdravstvu Hrvatske.

varazdin_-_zdravstveni_djelatnici_sport_1.JPG

varazdin_-_zdravstveni_djelatnici_sport_2.JPG

varazdin_-_zdravstveni_djelatnici_sport_3.JPG

varazdin_-_zdravstveni_djelatnici_sport_4.JPG

varazdin_-_zdravstveni_djelatnici_sport_5.JPG

varazdin_-_zdravstveni_djelatnici_sport_6.JPG