HUMANITARNO Vrtić "Čira čara" pomaže oboljelima od leukemije Foto: Dječji vrtić Čira čara

HUMANITARNO Vrtić "Čira čara" pomaže oboljelima od leukemije

VV | 8.7.2022. u 17:40h | Objavljeno u Društvo

Djeca i djelatnici Dječjeg vrtića "Čira-čara" uz potporu roditelja i u suradnji sa zajednicom već godinama se uključuju u akcije humanitarnog karaktera iskazujući time solidarnost i brigu za potrebe drugih. Tako je tijekom proteklih mjeseci, a na inicijativu majke djevojčice Nike P., koja je povezala vrtić i PU varaždinsku, zajedničkim djelovanjem i kroz suradnju prikupljena pozamašna količina plastičnih čepova u okviru akcije "Plastičnim čepovima do skupih lijekova".

U četvrtak, 23. lipnja upriličena je u vrtiću zajednička predaja prikupljenih čepova Emilu Viboviću, predsjedniku Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca, koji je ovom prigodom izrazio zahvalnost za pomoć i podršku u akciji, kojom je od 2013. godine do danas zahvaljujući aktivnim subjektima prikupljeno 320 tona plastičnih čepova.

- Važnost i "težinu" same akcije djeca Dječjeg vrtića "Čira-čara" naučila su od svog vršnjaka, dječaka Mie P. kojem je s tri mjeseca života dijagnosticirana leukemija. Bolest koju je uspješno prebolio obilježila je, nažalost, njegovo rano djetinjstvo, ali nije slomila njegov vedar duh, već naprotiv pomogla mu je u stjecanju vrijednosti i vrlina koje je on nesebično dijelio s djecom i djelatnicima vrtića. Šireći vedrinu i optimizam, uvijek nasmijan i sklon humoru osvojio je srca ne samo prijatelja u svojoj skupini, već i svih u vrtiću te doprinio obogaćivanju ozračja i kulture življenja - kažu u vrtiću "Čira-čara".

gdafaaaa.jpg

Djeca su sudjelovanjem u akciji osvijestila da svojim malim, ali značajnim doprinosom pomažu osobama oboljelim od leukemije i limfoma te da povezivanjem oko zajedničkog cilja čine dobro sebi i drugima.

Zamjenica v.d.ravnateljice, Anja Kelemen Petrlić naglasila je da su kroz uključenje u akciju djeca učila o toleranciji, razumijevanju i prihvaćanju različitosti, o empatičnom ponašanju, dijeljenju i pomaganju, dok se načelnik Policijaske postaje Varaždin Leonardo Sakač pridružio izrazima zadovoljstva vezano za suradnju s Vrtićem te naglasio i važnost aspekta očuvanja okoliša recikliranjem plastike.

gdsaa.jpg

- Prikupljenim čepovima mališani Dječjeg vrtića "Čira-čara", roditelji i policajci kroz zajedničko druženje oblikovali su srca od plastičnih čepova u znak podrške oboljelim od leukemije i limfoma. Vrtić i nadalje planira poduzimati radnje koje će okupiti djecu i zajednicu u akcijama humanitarnog karaktera, što je potvrdila Anja Kelemen Petrlić i majka Nike P., Karolina Rugle Piskač, koja je istaknula da je djecu važno odmalena educirati o važnosti razumijevanja i pomaganja potrebitima - ističu u varaždinskom dječjem vrtiću.

indeksiraj.jpg