Varaždinski učenici prikupili 223 školske torbe za djecu Banije Foto: ilustracija

Varaždinski učenici prikupili 223 školske torbe za djecu Banije

Varaždinske vijesti | 5.2.2021. u 08:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U humanitarnoj akciji "Škola za sve – za djecu Banije" prikupljene su ukupno 223 školske torbe. Ovu uspješnu akciju je pokrenulo Dječje gradsko vijeće Varaždina koje je preko Dječjih foruma provelo prikupljanje školskih torbi na svih sedam varaždinskih osnovnih škola, Centru Tomislav Špoljar i Društvo Naša djeca Varaždin.

Torbe su napunjene svim novim potrebnim priborom za određeni razred: bilježnicama, pisankama, kompletnim priborom za nastavu likovne kulture, priborom za matematiku, pernicama i svime ostalim potrebnim za nastavu, a bez čega su djeca Banije ostala u razornom potresu.

A da bi torbe stigle u prave ruke, uspostavljen je kontakt s ravnateljicom Osnovne škole „Mato Lovrak“ u Petrinji Ankicom Krnjajić Magdić koja je izrazila potrebu za torbama i veliku zahvalnost. Torbe za Petrinju putuju u subotu, a Dječje gradsko vijeće zahvaljuje svoj djeci i roditeljima koji su donosili torbe i školski pribor, ravnateljima koji su poduprli akciju u školama te razrednicima i voditeljicama dječjih foruma koji su akciju proveli u svojim školama.

Istovremeno pozivaju na sljedeću humanitarnu akciju koja se provodi do 10. veljače. "Paket za tebe - dijete za dijete" akcija je u kojoj se na isti način u školama prikupljaju personalizirane kutije koje će sadržavati igračku/e, dječji higijenski pribor (po izboru i neobavezno), slatkiši, po mogućnosti slikovnicu/knjigu i poruku podrške i prijateljstva. Veličina paketa je kutija za cipele. Kutija mora biti zapakirana s naznakom za koju dob i, po potrebi, koji spol je namijenjena i naziv akcije "Paket za tebe - dijete za dijete, Varaždin“.