Varaždinski rotarijanci donirali dodatnih 200 zaštitnih maski FFP2 Općoj bolnici Varaždin Foto: OB Varaždin

Varaždinski rotarijanci donirali dodatnih 200 zaštitnih maski FFP2 Općoj bolnici Varaždin

VV | 8.5.2020. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Još jedna donacija Općoj bolnici Varaždin pristigla je od strane Rotary zajednice. Ovog puta humanirano su djelovali članovi Rotary Cluba Varaždin Jug. Oni su tako samo nastavili niz koji su započeli članovi Rotary Cluba Varaždin te Rotary Districta 1913.
– Izuzetno nam je drago što se ponovno nalazimo u prostorijama Opće bolnice Varaždin te što smo imali priliku donirati 200 zaštitnih maski FFP2, koje su certificirane za medicinsku upotrebu i učinkovita su zaštita liječničkog i medicinskog osoblja kada je u pitanju mogućnost zaraze COVID-19 virusom. Također, s članovima Rotary Cluba Varaždin 1181 te Interact Cluba Varaždin 1181 uručili smo donaciju, također u vidu zaštitnih masaka FFP2, i za ambulante primarne zdravstvene zaštite, kao i pedijatrijske ambulante koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije – rekao je predsjednik Rotary Cluba Varaždin Jug Mario Sokač.

Primopredaju donacije, predsjednik Sokač iskoristio je i kao najavu dolaska dvije termografske kamere u varaždinsku bolnicu koje će već na samom ulasku u bolnicu bilježiti osobe s povišenom tjelesnom temperaturom, te tako opet umanjiti rizik prijenosa zaraze koronavirusom i prodor samog virusa u bolnički sustav koji treba ostati stabilan.

Na donaciji varaždinskim rotarijancima i ovog puta zahvalili su se ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić.

– Još jednom zahvale upućujem članovima Rotary zajednice koji misle globalno, a djeluju humanitarno u našoj lokalnoj sredini. Iako su u Hrvatskoj krenule mjere relaksacije, kao i mjere reaktivacije bolničkog sustava, te u Varaždinskoj županiji imamo i povoljnu epidemiološku mjeru, ipak kada je u pitanju COVID-19 infekcija, još uvijek moramo biti oprezni i pridržavati se svih mjera i preporuka kada je u pitanju osobna zaštita, ali i zaštita zdravlja cjelokupnog društva. Stoga će ove maske pronaći put prema našim djelatnicima kako bi im pružili najbolju moguću zaštitu u borbi protiv koronavirusa. Tako ne samo da se štite naši djelatnici, štite se i svi pacijenti kojima su potrebne usluge varaždinske bolnice, ali štiti se i cjelokupno stanovništvo Varaždinske županije, pa i šire, a to je ono najvažnije – očuvati zdravlje svih članova društva, posebno onih koji spadaju u rizičnu skupinu – istaknuo je ravnatelj Kudelić.

Označeno u