Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i Raymond Rojnik kod predsjednice Grabar Kitarović Foto: VBV

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i Raymond Rojnik kod predsjednice Grabar Kitarović

Varaždinske vijesti | 16.11.2017. u 14:10h | Objavljeno u Društvo

Izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri (VBV) i Grada Varaždina - ravnatelj VBV-a Davor Bobić, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin - organizatora VBV-a, na Pantovčaku su se susreli s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović.

S obzirom da predsjednica, koja je i stalna pokroviteljica varaždinskog baroknog festivala, zbog brojnih državničkih dužnosti nije nazočila ovogodišnjim koncertima, susret u Uredu predsjednice bio je prilika za sumiranje još jednog uspješnog festivala s Mađarskom kao zemljom partner. Gosti iz Varaždina predsjednicu su upoznali i s pripremama za iduću godinu i 48. izdanje VBV-a kada će zemlja partner biti Japan.

Predsjednica Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo što će barokni festival u 2018. biti i središnji dio obilježavanja 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana. Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok pozvao je predsjednicu Grabar Kitarović da u blagdansko vrijeme posjeti Varaždin, a ona je izrazila nadu da će iduće godine posjetiti barem jedan od koncerata na Baroknim večerima.

- Iznimno nam je drago što smo imali prigodu susresti se s predsjednicom Grabar Kitarović koja je i pohvalila naše napore da upravo kulturom snažnije povezujemo našu domovinu sa zemljama u inozemstvu, pa i dalekim Japanom, iz kojeg očekujemo odlične glazbenike koji će našoj festivalskoj publici pokloniti nesumnjivo nova glazbena barokna otkrića i pokazati kako se barokna glazba izvodi u dalekoj zemlji "izlazećeg Sunca" - istaknuo je nakon susreta na Pantovčaku ravnatelj VBV-a Davor Bobić.