PREMAŠILI PLAN U 13 akcija darivanja krvi prikupljeno čak 3.025 doza! Foto: GDCK Varaždin

PREMAŠILI PLAN U 13 akcija darivanja krvi prikupljeno čak 3.025 doza!

Varaždinske vijesti | 21.7.2021. u 15:33h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je u prvoj polovici ove godine, u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Hrvatskim Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb, provelo ukupno 13 akcija darivanja krvi.

U akcijama organiziranim na terenu te na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin prikupljeno je ukupno 3.025 doza krvi, što je 525 doza više od plana za ovu godinu.

- Ako uzmemo u obzir da jedna doza može spasiti i do tri života, to je zaista impresivna brojka i pokazuje veliko srce naših sugrađana. Posebno raduje činjenica da je 160 osoba prvi puta darovala krv, što nam daje vjeru da će grad Varaždin i okolnih 10 općina i dalje biti u samom vrh dobrovoljnog davalaštva u RH. GDCK Varaždin zahvaljuje svima koji su u ovim teškim epidemiološkim uvjetima prepoznali važnost darivanja krvi i tako osigurali dostatne zalihe krvi i krvnih pripravaka za liječenje pacijenata u našim bolnicama. Hvala za darovanu krv! - istaknula je ravnateljica GDCK-a Varaždin Sandra Mintas.