Kao da su se jučer upoznali: Đuro i Anica Fošnjar proslavili 75 godina braka! Foto: Grad Varaždinske Toplice

Kao da su se jučer upoznali: Đuro i Anica Fošnjar proslavili 75 godina braka!

Grad Varaždinske Toplice/vv | 10.10.2023. u 15:37h | Objavljeno u Društvo

- Zaljubili smo se i odmah smo znali da je to to. I to traje, traje, 75 godina u ljubavi, poštenju i vjeri.

U današnje vrijeme često smo suočeni sa pričama o neuspjelim brakovima i neostvarnoj ljubavi, a ima i onih koji su unatoč svim problemima i nesuglasicama pronašli zajednički jezik i savladali prepreke.

Takav par su upravo supružnici Fošnjar iz Župe Svibovec Toplički u Varaždinskim Toplicama, koji su već davno prošli i zlatni i dijamantni pir da bi sad proslavili krunski. Jedna takva priča nikoga ne ostavlja ravnodušnim - navode iz Grada.

"Muž mora slušati jer je žena uvijek napredna"

U župnoj crkvi Sveta tri kralja Svibovec na području Grada, bračni par Fošnjar u nedjelju je proslavio krunski pir -  75 godina brakaĐuro Fošnjar, sada 98-godišnjak, oženio je 91-godišnju Anu Fošnjar davne 1949. godine, a njihova ljubav živi i nakon 75 godine.

krunski_pir_13.jpg

Gospođa Fošnjar rekla je kako za uspjeh dugogodišnjeg braka najviše treba strpljenje jer ona smatra da kada dođe do razmirica i svađe treba prijeći preko toga jer supružnici imaju pravo na to.

- Muž mora slušati jer je žena uvijek napredna, ona vodi gospodarstvo. Jer kako se kaže "žena drži tri ćoška kuće, a muž samo jednoga, a jedva i toga drži" - rekla je gospođa Fošnjar..

"Kada smo se vidjeli bilo je gotovo"

Gospodin Fošnjar smatra da je osobna stvar para gdje i kada su se upoznali te kada su se vjenčali.

Međutim, ispričao je kako je suprugu upoznao na svadbi kada je ona imala 15 godina

- Kada smo se vidjeli bilo je gotovo. Zaljubili smo se i odmah smo znali da je to to. I to traje, traje 75 godina u ljubavi, poštenju i vjeri – zaključio je gospodin Fošnjar.

"Jedinstveni primjer ljubavi"

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković iznimno je sretna što ima priliku u svojem gradu susresti se s takvim primjerom stabilnog braka koji traje već dugi niz godina.

Čestitala je bračnom paru Fošnjar i istaknula kako je ovo jedinstveni primjer ljubavi ne samo za Varaždinske Toplice, već i za puno šire područje.

- Drago mi je što smo svjedoci jedne takve ljubavne priče. Smatram da su upravo oni primjer kako za dobar brak treba biti strpljiv i rješavati sve probleme jer nijedan ne može biti veći od ljubavi koja je istinska. Sretna sam što su upravo oni stanovnici našeg grada i kao takav skladan par primjer su ostalima – rekla je gradonačelnica.