Varaždinske mažoretkinje započinju s redovitim treninzima, upisuju i nove članice

Varaždinske vijesti | 5.6.2021. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Varaždinske su mažoretkinje zadnje upise u članstvo imale na proljeće prije dvije godine, jer zbog štrajka prosvjetnih djelatnika na jesen 2019. nije bio moguć obilazak vrtića i škola te promocija aktivnosti mažoretkinja. To se preslikalo i na početak lanjske godine zbog pandemije koronavirusa te potrajalo sve do počeka svibnja ove godine.

- Mažoretkinje su, kao uostalom i brojne druge sportske udruge i klubovi, tako u dvije godine prepolovile svoje članstvo te sad broje 30-ak djevojčica i djevojaka uzrasta od 4 do 15 godina, no s nedavnim oporavkom pandemijskih mjera počeli su i redoviti treninzi koje održavamo u dvorani vrtića Graberje, odnosno dolaskom lijepog vremena na otvorenom prostoru u dvorištu 2. Osnovne škole u Varaždin – navodi voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

- Naše aktivnosti tijekom proteklog razdoblja nisu prestale – dapače radili smo online i na otvorenom, često po hladnoći i neprimjerenom vremenu jer su travanj i svibanj bili kišoviti i prohladni. No sada se i vrijeme promijenilo pa ćemo tijekom ljeta kontinuirano raditi kako bismo se što bolje pripremili za predstojeće nastupe u programu Ljeto u Varaždinu u srpnju te na našoj 18. Reviji Mažoret Timova na Špancirfestu 28. kolovoza. Ovim putem pozivam djevojčice koje su protekle mjesece zbog pandemije koronavirusa vrijeme uglavnom provodile u zatvorenom prostoru da nam se pridruže i aktiviraju kao buduće Varaždinske mažoretkinje odnosno živi suveniri grada, i da se upišu u našu organiziranu žensku obitelj koja promovira plesnu i kulturu pokreta te doprinosi zabavnoj i turističkoj ponudi grada Varaždina – zaključuje voditeljica varaždinskih mažoretkinja.

Varaždinkama sada predstoji motivacijsko državno natjecanje koje Hrvatski Mažoret Savez organizira u Pisarovini u nedjelju 6. lipnja, na kojem će se natjecati čak 20 Varaždinskih mažoretkinja. Generalna proba uoči odlaska na natjecanje obavljena je proteklih dana, nakon čega su mažoretkinje prošetale gradom, nagradivši se sladoledom.