Varaždinske mažoretkinje osvojile 19 medalja na motivacijskom Regionalnom prvenstvu u Pisarovini

Varaždinske vijesti | 10.6.2021. u 09:40h | Objavljeno u Društvo

Hrvatski Mažoret Savez je na motivacijskom Regionalnom prvenstvu održanom u Pisarovini okupio 250 mažoretkinja iz 15 timova s područja sjeverozapadne Hrvatske koje su se natjecale po skupinama za Prvi i Viši korak.

Varaždinske su mažoretkinje na ovom natjecanju predstavile svoju kreativnost i minuli rad za što je Dječji sastav nagrađen s ukupno 10, a kadetkinje i juniorke s još 9 medalja, osvojivši sveukupno 19 zlatnih, srebrnih i brončanih medalja.

- Velik je ovo motiv za djevojčice koje su gotovo godinu i pol dana pod pritiskom pandemije koronavirusa uglavnom bile kod svojih kuća te putem računala pratile treninge, a nakon ublažavanja mjera početkom svibnja počele redovito trenirati – ističe prva osoba Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

- Djevojčice najmanjeg uzrasta Dječjeg sastava bile su presretne da mogu nastupiti i pokazati svoju kreativnost i naučene vještine baratanja mažoret štapom i prvim mažoret koracima, za što su sve nagrađene adekvatnim medaljama, svaka za uloženi trud i prikazani rezultat. Isto je i s našim kadetkinjama i juniorkama koje su sudjelovale na natjecanju u skupini Viši korak – govori voditeljica i dodaje kako ih poslije ovoga natjecanja očekuju brojni ljeti nastupi u lipnju na Gospodarskom sajmu u Varaždinu, pa na promociji nogometaša Lumena u TTS-u, u srpnju u sklopu programa Ljeto u Varaždinu te u kolovozu na tradicionalnoj godišnjoj Reviji mažoret timova u sklopu ovogodišnjeg Špancirfesta.

Varaždinske mažoretkinje pozivaju zainteresirane djevojčice uzrasta od 4 do 15 godina, koje bi slobodno vrijeme pod ljetnim praznicima rado iskoristile korisno, da ih kontaktiraju osobno na treninzima ponedjeljkom i petkom od 18 sati u dvorištu 2. OŠ Varaždin, putem Facebooka ili mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te tako postanu dijelom mažoret kulture koja promiče varaždinsku regiju u Hrvatskoj i izvan nje.