Varaždinske barokne večeri predstavljene u Španjolskoj

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.10.2016. u 09:43h | Objavljeno u Društvo

U španjolskom gradu Murciji od 13. do 16. listopada održan je prvi sajam i međunarodni susreti rane glazbe s konferencijom, forumima i predstavljanjima na kojima je sudjelovala i predsjednica žirija Varaždinskih baroknih večeri i poznata hrvatska muzikologinja dr. sc. Zdenka Weber.

Dr. sc. Weber govorila je na konferenciji o programu ovogodišnjih 46. varaždinskih baroknih večeri, baroknoj glazbi i uspješnosti VBV-a, za što je dobila veliki pljesak brojnih okupljenih.

-Izuzetno sam zadovoljna prijemom varaždinskog baroknog festivala na ovom Sajmu i međunarodnim susretima. Grad Murcia je prelijep, a program Sajma je iznimno zanimljiv, jer okupili su se na njemu glazbenici, izrađivači instrumenata, diskografi, producenti, direktori festivala u Europi, muzikolozi, kritičari, studenti i profesori rane glazbe. Drago mi je da sam u ovakvom okruženju imala prigodu predstaviti Varaždinske barokne večeri - naglasila je dr. sc. Zdenka Weber koja je u Španjolskoj imala prigodu doznati i tamošnja iskustva o organizaciji, promidžbi i financiranju festivala Rane glazbe o kojima će po povratku u Hrvatsku razgovarati i s organizatorima Varaždinskih baroknih večeri.

Poziv za sudjelovanjem na ovoj konferenciji čiju organizaciju potpisuje Udruženje španjolskih grupa rane glazbe (GEMA) uslijedio je nakon uspješnog ovogodišnjeg partnerstva Varaždinskih baroknih večeri i Kraljevine Španjolske, a zahvaljujući kojem su u sklopu programa nastupili odlični španjolski ansambli i solisti posvećeni autentičnom izvođenju barokne glazbe.