VBV: Ansambl Camerata Garestin oduševio ljubitelje glazbe u Županijskoj palači Foto: Varaždinska županija

VBV: Ansambl Camerata Garestin oduševio ljubitelje glazbe u Županijskoj palači

Varaždinske vijesti | 24.9.2019. u 12:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Ansambl Camerata Garestin koji okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća, osnovan 2008. godine nastupio je u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u okviru Varaždinskih baroknih večeri.

Nastavak je to održavanja koncerata u Županijskoj palači, gdje se nakon prošlogodišnjeg koncerta vrhunskog japanskog čembaliste i skladatelja Masata Suzukija predstavio i renomirani hrvatski ansambl. Koncertu je uz članove Festivalskog žirija, ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri Davora Bobića, muzikologinje dr.sc. Zdenke Weber, ravnatelja Glazbene škole Davora Matačića prisustvovala i savjetnica župana Natalija Martinčević koja je tom prigodom naznačila kako koncerti u okviru baroknih večeri polako postaju tradicija u predivnoj Županijskoj palači.

- Skupštinska dvorana je nekada bila balska dvorana, iznimno je akustična, i drago mi je da smo ovu dvoranu priveli svrsi, kako bi osim održavanja sjednica Skupština i različitih predavanja građani mogu uživati u dobroj glazbi, ali i povijesnom ambijentu. Barokne večeri snažno podupiremo, veseli nas što se Kraljevina Švedska predstavlja kao zemlja partner, a uključili smo se i u organizaciju Total baroque – rekla je Martinčević dodavši kako će u Županijskoj palači biti održani i znanstveni skup posvećen ulozi Varaždinskih baroknih večeri u istraživanju, očuvanju i promociji hrvatske baštine baroka.

Županija je sve ljubitelje glazbe koji su prisustvovali koncertu počastila slatkim delicijama, a točilo se i barokno pivo.

VBV_dan_1.JPG

VBV_dan_2.JPG

VBV_dan_3.JPG

VBV_dan_4.JPG

VBV_dan_5.JPG