Varaždinska slikarica Koraljka Rajn u Zagrebu se predstavila s 12 novih otisaka svile na papiru Foto: Koraljka Rajn

Varaždinska slikarica Koraljka Rajn u Zagrebu se predstavila s 12 novih otisaka svile na papiru

Varaždinske vijesti | 24.11.2018. u 09:47h | Objavljeno u Društvo

Pod nazivom "Monotipije" otvorena je u Knjižnici Novi Zagreb, u četvrtak 15. studenog izložba slika varaždinske slikarice Koraljke Rajn koja se ovog puta zagrebačkoj likovnoj publici predstavlja s 12 novih otisaka svile na papiru.

Izložba ostaje otvorena do 11. prosinca te se može razgledati u radno vrijeme knjižnice, od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, a u subotu od 8 do 14 sati na adresi Božidara Magovca 15, Mala Mamutica, Zagreb.

izložba_Knjižnica_Novi_Zagreb.jpg

Inače, Koraljka Rajn rođena je 1968. godine u Varaždinu. Dugi niz godina likovno se izražava kroz klasično, pejsažno slikarstvo.  2011. godine počinje se baviti oslikavanjem svile u domeni primijenjene umjetnosti, kada kao sasvim usputni rezultat toga rada nastaje ciklus otisaka svile na papiru.

Radi se zapravo o monotipijama i lirskim apstrakcijama, koje zatim postaju primarno ishodište slikaričinog interesa i njena glavna stvaralačka preokupacija. Prema riječima likovnog kritičara i bivšeg kustosa Umjetničkog Paviljona u Zagrebu prof. Stanka Špoljarića," Koraljka Rajn ostvaruje svoj red u „životu oblika“, nalazeći ga i u otklonu od pravila i ornamentnosti. Ona akvarelnim čvrstim mrljama florealne asocijativnosti, s pročišćenošću do znaka, sklada pojaseve likovne svježine".

LIVADA_IZ_SNA.JPG

Članica je LUV-a (Likovne udruge Varaždin) i LUČ-a (Likovne udruge Čakovec). Na 58.Godišnjoj izložbi LUV-a 2016.godine, osvojila je Veliku nagradu za najbolje ostvarenje sa slikom "Give me 5". Izlagala je na više od desetak samostalnih i pedesetak skupnih izložbi.

Od žiriranih izložbi i salona, sudjelovala je na 4, 6, 7. i 8. Zagorskom likovnom salonu u Krapini, na Pasionskoj baštini 2015. u Zagrebu, na 10. Pro futuri u Poreču, te na 7. Hrvatskom triennalu akvarela u Karlovcu i Slavonskom Brodu. Sudionica je mnogih humanitarnih likovnih kolonija i dobrotvornih aukcija.

NEBO_I_ZEMLJA.jpg