Varaždinska intendantica imenovana ravnateljicom dramskog programa na Dubrovačkim ljetnim igrama

Varaždinske vijesti | 14.7.2023. u 10:10h | Objavljeno u Društvo

Intendanticu HNK u Varaždinu Senku Bulić jučer je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, na prijedlog buduće intendantice Dubrovačkih ljetnih igara Martine Filjak, imenovala ravnateljicom dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara!

Kako navodi ministarstvo, Senku Bulić krasi bogat i plodan opus i iskustvo rada u glazbeno-scenskom području, a svoju će funkciju preuzeti na kraju ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkih ljetnih igara.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj čestita varaždinskoj intendantici na ovoj važnoj ulozi koju će preuzeti i koja se ne kosi s njezinom funkcijom intendantice HNK Varaždin.

- Izrazito mi je drago što je naša intendantica izabrana za ravnateljicu dramskog programa jednog od najprestižnijih hrvatskih festivala i mi smo ponosni da je imamo kao intendanticu varaždinskog HNK. Mogu reći da je varaždinska kazališna scena dobila jedan novi zamah sa Senkom, probudila se i to je primijećeno i prepoznato i s nacionalne razine. Vjerujem da će s ove dodatne pozicije pokrenuti nove projekte i suradnje za HNK u Varaždinu te joj želim puno uspjeha u njezinom radu na jugu Hrvatske – rekao je gradonačelnik.