Varaždinska II. osnovna škola pobjednik 8. Informatičke štafete Foto: I. OŠ Varaždin

Varaždinska II. osnovna škola pobjednik 8. Informatičke štafete

Varaždinske vijesti | 9.12.2016. u 10:19h | Objavljeno u Društvo

U I. Osnovnoj školi Varaždin u ponedjeljak 5. prosinca održana je 8. Informatička štafeta, međužupanijsko ekipno natjecanje za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole.

Ovo natjecanje već sedam godina organizira Društvo informatičara Pula, no ove godine prvi put natjecanju su se pridružili i učenici iz osam osnovnih škola s područja Varaždinske županije (I. OŠ Varaždin, II. OŠ Varaždin, III. OŠ Varaždin, IV. OŠ Varaždin, OŠ Beletinec, OŠ Petrijanec, OŠ Breznički Hum i OŠ "Ante Starčević" Lepoglava).

Natjecatelje i njihove mentore na početku su pozdravili ravnateljica I. OŠ Varaždin Karmen Hans-Jalšovec i organizatori natjecanja na području Varaždinske županije - Darko Krznar i mr. sc. Tamara Ređep. Svaka škola natjecala se s jednim timom učenika pa su tako 32 učenika pokazala svoje znanje u crtanju (program Bojanje), pisanju (MS Word), izradi prezentacija (MS PowerPoint) i računanju (MS Excel) korištenjem računala. Koristili su operacijski sustav Windows 7 i Office 2010 na hrvatskom jeziku, a natjecanje se provodilo prema postojećim pravilima Društva informatičara Pula.

Prvo mjesto na natjecanju osvojila je ekipa II. Osnovne škole, mentora Darka Krznara i Ljiljane Inkret Martinčević, drugo mjesto osvojila je ekipa I. Osnovne škole, mentorice mr.sc. Tamare Ređep, a treće mjesto pripalo je III. OŠ Varaždin čiji je mentor Tomislav Leček. Svi natjecatelji i njihovi mentori dobili su zahvalnice i diplome.